Hovudside

Guide til Økende & Omsorg for Orchids

by Walther

Guide til Økende & Omsorg for Orchids

En orkidé er en tropisk plante innfødt til fuktige regnskogsmiljøer. Det er mulig å dyrke orkideer utendørs i varmt og fuktig klima, men anlegget er svært sårbar for kalde temperaturer.

Planting


Orkideer vokser best i et spesielt medium som begrenser mengden av vann som holdes rundt rotsystemet. En orkidé medium kan bestå av bark, Sphagnum mose, kull og torv mose. En ferdigblandet voksende medium kan kjøpes på hage forsyne butikkene. Hvis du er repotting eller plante en ny prøve, bør beholderen være 1 til 2 inches bredere enn orkide rot ball.

Beliggenhet


Orkideer vokser best når den plasseres i et område som mottar sterkt sollys og luft sirkulasjon. En orkidé med gulnede blader kan motta for mye eller for direkte sollys. Orkideer foretrekker et fuktig miljø og dra nytte av en luftfukter i rommet. Stille beholderen på toppen av fjellet i et brett fylt med vann gir også fuktighet.

Omsorg


Orkideer foretrekker en tørketrommel voksende miljø, i stedet for å være soggy. Det er best å gi fuktighet ved å helle en saltfritt vann inn i beholderen slik at den renner ut i bunnen. Dette bidrar også flush overflødig salt fra mediet. Gi plantene en 30-10-10 orkide gjødsel en gang i måneden på tidspunktet for vanning. Orkideer krever repotting med nytt medium hver to til tre år. Øk container størrelse hvis røttene er stramt.