Hovudside

Trinn til dyrking innendørs

by Walther

Trinn til dyrking innendørs

Potteplanter kan legge til et snev av farge eller et punkt av interesse for et rom. Andre gartnere som ikke har mye plass for hagearbeid kan være lurt å prøve voksende matplanter innendørs. Uansett årsak, vokser innendørs krever surmounting utfordringene i et innemiljø for å møte anleggets behov på en slik måte at den kan trives.

Lett


Utilstrekkelig lys ofte begrenser veksten av planter innendørs. Før du tar en plante inn i hjemmet ditt, må du ikke bare etablere sine lys behov, men også vurdere kvaliteten på lys tilgjengelig i ditt hjem.

Solrike, sørvendte vinduer gir mest lys, og planter som trenger rikelig med lys har en tendens til å trives der. Hvis du har en mangel på sol vinduer eller ønsker å dyrke planter i et rom uten ideell naturlig lys, kan du erstatte kunstig lys og fortsette å oppnå sunne planter. Lysrør gi best lys for planter, utenom å kjøpe dyre spesialiserte grow lamper. Du bør plassere lysrør 6 til 12 inches over anlegget og gi opp til 16 timer lys per dag, avhengig av lys anlegget mottar fra andre kilder.

Plass


Selv vurderer praktiske av hauling en full størrelse treet inn i stuen din kan virke en no-brainer, noen potteplanter som ser kompakte og håndterbare i barnehagen har potensial til å vokse inn behemoths. Jade anlegget, for eksempel, begynner ofte som en liten potteplante, men kan nå høyder på 5 meter. Likeledes kan ficus også overskride rammen av ditt innendørs plass. For å slippe å gjøre det tøff samtale for å kaste ut en plante som er blitt for stor, sjekk plante koder eller spør kunnskapsrik barnehage personalet om anlegget størrelser før bringe en plante hjem.

Hvis du ønsker å vokse matplanter innendørs, velger avlinger basert på deres eventuelle størrelse. Mens en vinduskarm salat eller urtehage ville forbli overkommelig, er en viltvoksende squash plante mindre tilrådelig. Du kan finne små sortar for noen planter, som for eksempel tomater, ment for dyrking på terrasser, verandaer og vinduskarmene.

Gjødsel


I naturen, løv, døde røtter og andre råtnende materialer returnere næringsstoffer til jorda. Innendørs, plantene fullstendig avhengig av deg å gi sine næringsstoffer for dem. Gjødselen du velger vil avhenge av type anlegg og hvor mye tid du vil bruke på en gjødsel rutine. Løvverk planter nytte av gjødsel med høyt nitrogen, mens blomsterplanter foretrekker høye nivåer av fosfor. Du kan enten kjøpe en flytende gjødsel som krever regelmessige søknad eller tid-release gjødsel.

Vann


På samme måte kan innendørs planter ikke dra nytte av den sporadiske regnskyll. Hvis du glemmer å vanne dem, går de uten. Videre gjør planter trange i potter ikke renne samt planter som vokser i jorda, slik at du også risikere å overwatering dem. Plantene varierer i mengden vann de trenger, så du bør unngå one-size-fits-all vanning rutiner. I stedet kontrollere fuktigheten av plantens jord 1 cm under overflaten. La planter som sukkulenter tørke ut mellom hver vanning, men holde jorda av vann-elskende planter konstant våt.