Hovudside

Planter Ikke å plante ved stiftelsen av et hus

by Walther

Planter Ikke å plante ved stiftelsen av et hus

Foundation plantings kan skjule en stygg foundation eller opprette en mykgjørende effekt. Riktig plassert, de skaper en varm og innbydende følelse i portrom eller gi et samlingspunkt. Velge noen planter, i stedet for mange varianter, for en rolig, enhetlig virkning. Når du velger foundation planter, men holde seg borte fra visse planter, velger de som trenger lite vedlikehold eller vann.

Fukt Loving Trees


Plante trær på minst 30 meter unna grunnlaget for ditt hjem, eller samme avstand som den modne høyden på treet. Plant fukt-elskende trær, slik som piletrær, Cotton og bjørk, enda lenger fra stiftelsen. Disse trærne har lange, grunne røtter som kan skade foundation eller borer seg ned vannrør.

Fukt Loving Busker og stauder


Velg tørketolerante busker og stauder å plante ved siden stiftelsen. Planter som hortensia, Astilbe og Camellia krever konstant fuktig jord, noe som kan føre til foundation problemer eller oppmuntre termitter og andre insekter. Hold jorden 5 til 10 meter fra fundament så tørr som mulig ved å plante robuste planter som sjelden trenger vanning.

Planter med feil vekst vaner


Velg planter som passer innenfor den anlagte området basert på deres modne størrelse og plass planter så luften sirkulerer fritt mellom dem. Unngå også busker som dør tilbake i vinter og la en naken fundament. Velger i stedet for busker som har attraktive fall løvverk eller interessant bark om vinteren.

Planter med Unattractive attributter


Noen busker og trær produsere frukt, nøtter eller torner som gjør dem mindre attraktive som foundation plantings. Bradford pæretrær, for eksempel, har en smal vane og blir ofte brukt i innkjørsler, men dette treet mange hvite blomster som dukker opp om våren lukter råtnende kjøtt, så de er best plantet på avstand.