Hovudside

Hvordan Plant & Care for Chestnut Trees

by Walther

Kastanjetrær er en dual-purpose treet, som produserer både tømmer og nøtter. Kastanjetrær er en av de mest verdifulle tømmer trær dyrket i USA. På grunn av kastanje sykdom på planter, de fleste av kastanjetrær dyrket kommersielt i USA er enten europeiske, kinesisk eller en amerikansk kastanje hybrid. Kastanjetrær vokse i sone 4 om åtte men gjør best i soner med varme somre. Kastanjetrær er tørke-tolerant, men for konsekvent mutter produksjon de må vannes. Kastanjetrær er gode skygge trær, de gir flekkete skyggen, og de vil vokse i områder andre trær vil ikke.

Bruksanvisning


•  Velg kastanjetre sortar hardfør til din region. Kastanjer er ikke selv fruktbar og trenger en pollinator for mutter produksjon. For mer effektiv pollinering og større mutter avlinger, velge to ulike sortar for krysspollinering.

•  Velg et område med rask drenering, sand til sand-leirjord i full sol med en pH på 5,5 til 6.5. Du kan plante kastanjetrær i leirjord, så lenge området er i en skråning for rask drenering av overflatevann.

•  Grav et hull akkurat stort nok for røttene eller rot ball. Sørg for at røttene er fullt dekket. Hvis du plante en podet kastanje, sørg pode er 2 til 3 inches over jorda. Tamp jorda rundt røttene og vann godt. For kommersielle mutter dyrkere, plante trær 40 meter fra hverandre. Hvis du ønsker å høste tømmer samt nøtter, plass trær 25 meter fra hverandre, og som trær modne, høste annenhver treet for en endelig avstand på 35 meter for mutter-produserende trær.

•  Beskytt unge trær fra hjort. Enten bruke elektrisk eller annen gjerder for å holde hjorten ut av området eller omgir unge treet med et tre bur. Tre bur er laget av tråd og omslutte hele treet (sider og topp). For eldre trær, kan en plasttreet vakt pakket rundt stammen brukes. Fjerne treet vakt fra bagasjerommet i høst og omstille for å imøtekomme trunk vekst.

•  Prune kastanjetrær bare når det er nødvendig. De trenger veldig lite beskjæring. Du må kanskje beskjære krysset og innover peker grener. Det endelige resultatet skal være et tre med jevnt fordelt grener peker bort fra stammen og omtrent samme antall grener på hver side.

•  Gjødsle hvert tre på våren med enten en 5-10-5 eller en 10-10-10 gjødsel. Påfør £ 1 av gjødsel for hvert år treet er i live. Strø gjødsel på drypp sonen av treet.

•  Oppretthold en 3-fots weed-fri sone rundt stammen. For å holde ugress i sjakk, gjelder mulch til en dybde på 2 inches. Hold mulch 1 til 2 inches bort fra stammen; mulch skal se ut som en smultring med stammen som stiger opp fra "hull".

•  Skyll kastanjetrær plantet for mutter produksjon i vekstsesongen for tyngre mutter produksjon.

•  Treat kastanjetrær for sopp og insekter sykdommer. Den mest ødeleggende er kastanje sykdom på planter, blekk sykdom, kastanje Gallvepser og kastanje biller. Velg sortar som er resistente mot blekk og kastanje sykdom på planter resistente. Spray plantevernmidler for gnagsår veps og kastanje biller. For en organisk tilnærming, høner og perlehøns holdes i kastanje frukthager vil spise skadeinsekter.

•  Forvent mutter produksjonsstart når treet er 2 til 10 år gamle, avhengig av sorten. Jo eldre treet, desto flere nøtter produsert. Mutter produksjonen kan variere fra £ 14 til over £ 100 av nøtter per tre. Til slakte kastanjer, er trærne lov til å slippe nøtter, og de er hentet fra bakken. Store frukthager bruke garn suspendert fra de nederste greinene for å fange nøtter.

Tips og advarsler


  • For kommersielle kastanje dyrkere: plante en sorten av kastanje for ensartede nøtter og enkel høsting, bruk en ren kastanje (ikke en hybrid) for pollination.Chestnut trær må være innenfor 100 meter av deres pollinator.
  • Kastanjer ikke tåler limestone.Chestnuts kan ikke være plantet på land som flommer.