Hovudside

Fall Grønnsaker Planting Guide for Midtvesten

by Walther

Fall Grønnsaker Planting Guide for Midtvesten

Fall i Midtvesten, når temperaturen er mer moderat, fuktighet mer rikelig og insekter mindre rov, er en ypperlig tid for å plante grønnsaker. Med USDA hardførhet soner alt fra 4a i deler av Nord- og Sør-Dakota, Iowa og Nebraska til 7b i deler av Missouri og Indiana, støtter Midtvesten fall klima en rekke råvarer og en forlenget vekstsesong for en gartner.

Planlegging


Hold fall hage i bakhodet når du planlegger i løpet av våren, råder Purdue University Cooperative Extension. Hagesentrene imøtekomme til våren planting; de kanskje ikke har frø eller transplantasjoner i høst. Bestille statister av dine favoritter og plan om å starte inne dine egne transplantasjoner av de varianter som ikke tar godt til direktesåing. For å beregne når man skal starte frø, bestemme omtrentlig dato for den første hard fryse av fall i ditt område, når temperaturen nå 28 grader F. (Intern tjenesten vil være i stand til å fortelle deg.) Se på frøet pakke å finne ut hvordan lang frøene trenger for å nå modenhet, og sår dem utenfor i alle fall at mange dager før den første harde fryse. Starte frø inne for transplantasjoner minst seks uker før planting utenfor.

Forberedelse


Fjern alle luker og rester av tidligere avlinger fra hagen sengen. Till eller spade jorden til en dybde på 6 til 8 inches. Hvis bakken ble befruktet for en tidligere avling, kanskje det ikke trenger mer gjødsel, spesielt hvis du plante lys-fôring grønnsaker som greener. Hvis du plante tunge feeders som rosenkål og kål, arbeid i en komplett granulert gjødsel, slik som 12-12-12, for hver 100 kvadratmeter med jord.

Plukke plantene dine


Long-sesongen varme elskere som tomater og agurker er ikke et alternativ for et fall grønnsakshage, men mange andre varianter er. Våren greener som salat og spinat som boltet og sette frø i varmen av forsommeren kan sås å spire i varmen av sensommeren og nå modenhet i den kjølige tidlig høst. Tidlig raskt voksende rotfrukter som neper, reddiker og rødbeter som allerede er høstet og spist kan sås på nytt for andre avling. Cool-elskende transplantasjoner som brokkoli, blomkål og rosenkål vil smake enda søtere etter et kyss av frost.

Planting


Frøspiring kan være litt vanskelig i et fall hage. Tung jord kan danne en skorpe i varmen av sensommeren, som kan hindre spirende. Hold jorden fuktig. Frøene av erter, salat og spinat er motvillige til å spire hvis temperaturene holde seg over 85 grader F. En midlertidig skygge klut og en lys mulch av kompost eller vermikulitt vil hjelpe, eller starte frøene inne i kjølig hus og plante utenfor senere. Det hjelper også å plante frøene litt dypere enn anbefalt på frø pakke, fordi jorda er kjøligere.

Beskyttelse


Fall grønnsaker varierer i deres toleranse for kulde. Rødbeter, vårløk, reddiker og greener kan stå en lett frost (temperaturer til 30-32 grader F). Kål, brokkoli og blomkål kan ta temperaturer enda lavere. Men vær forberedt på å handle hvis en freak tidlig fryse er spådd for ditt område. Tidlige frosten ofte blir etterfulgt av flere uker med mildvær, så vær klar til å dekke dine høst grønnsaker med et teppe eller flere tomme melk jugs hvis unseasonably frysing vær truer.