Hovudside

Det beste klimaet for Plum Trees

by Walther

Det beste klimaet for Plum Trees

Finnes i hele USA, plomme tre varianter er lettere å vokse og hardføre enn mange andre typer frukttrær. Plommer ikke bare gi deilig frukt for syltetøy, gelé, paier, kaker og sauser, men også legge til et snev av skjønnhet til ditt hjem landskapet når de blomstrer om våren. Variasjonen av plomme du plante avhenger av klimaet.

Europeiske varianter


Europeiske plommer er hardføre trær og den mest plantet plomme i USA. De liker å vokse der det er verken for varmt eller for kaldt. De vokser spesielt godt i det østlige USA og de mer tempererte deler av Pacific Northwest. Europeiske varianter blomstre sent i sesongen, så de gjør det bra i klima der det er sen frost og kjølige, fuktige springtimes.

Japanske varianter


Japanske plommer er mer delikat, men bedre i stand til å tåle sommervarmen. Japanske plommer blomstre tidligere enn europeiske plommer, drar nytte av en lang vekstsesong. Sen frost og kulde fuktig vårvær, men kan hindre frukten fra å sette. Japanske plommer trives i varme sørlige klima hvor fersken trær vokser godt.

Amerikanske Hybrider


Amerikanske plommetre hybrider trekke på styrken av innfødte raser for å skape et plommetre som har de forbedrede smaker og størrelse av de japanske varianter kombinert med en bedre toleranse for tøffe forhold. Amerikanske hybrider selv overleve i den harde vinteren vær av de nordlige slettene statene og kan finnes så langt nord som Canada. De kan ikke gjøre så godt i nordlige statene hvor det kalde været blir avbrutt av lengre varme staver. Amerikanske varianter også håndtere somre godt og kan dyrkes så langt sør som Florida og Texas. Amerikanske hybrider også gjøre gode strand plommer og nyte enda fattige sandbunn.