Hovudside

Hvordan Grow en Pecan Tree in en Pot

by Walther

Hvordan Grow en Pecan Tree in en Pot

Pecan trær er store, løvtrær vokser 65-130 meter høy i naturen. De produserer det vi kaller nøtter, men teknisk sett er drupes. Drupes er frukt med en stein omgitt av et skall. Pecan trær kan vokse bare så høy i containere, som sine røtter blitt bundet og begrenset. De vil heller ikke leve så lenge pekannøtter i naturen. Hvis jorda eller klimaet i ditt område ikke kan støtte en pecan treet, men vokser en pecan i en pott ville være det beste alternativet.

Bruksanvisning


•  Kjøp eller høste en pecan steinfrukt om høsten når de er helt moden. Pakke en liten plastpose med 4 inches av vermikulitt. Fukt lett med vann. Plassere mutteren i midten av vermikulitt og avkjøl i minst tre måneder.

•  Fyll en gryte med en god blomsterjord eller en blanding av 1 del sand, en del torv og en del bark. Plante drupe tre inches dypt i potten og tamp ned jorda godt med fingrene.

•  Skyll den potte drupe før vannet begynner å lekke ut dreneringshull i bunnen av potten. Plassere den i sin helhet solen. Hold drupe fuktig til den begynner å bryte gjennom jordsmonnet. Når det vokser til en høyde på minst 3 inches, transplantere den Pecan frøplante inn i en stor beholder, for eksempel en halv tønne, slik at det er dreneringshull i bunnen.

•  Sett fatet i fullt solen. Løpet sannsynligvis vil være vanskelig å flytte, særlig ettersom treet vokser, så plassere den der den kan trives hele året. Vanne jorda inntil fuktighet renner ut i bunnen, holde den fuktig til det begynner å vokse kraftig igjen. Reduser vanning etter dette punktet, slik at toppen av jordsmonnet for å tørke litt.

•  Påfør gjødsel en gang i måneden i løpet av vekstsesongen. Bruk en vannløselig gjødsel merket 10-10-10. Følg instruksjonene på pakken for programinstruksjoner, som hvert merke vil være forskjellig.

•  Beskjær av døde og ødelagte grener på senvinteren med beskjæringssakser. Den eneste andre beskjæring trengs er å holde den i sprang så det passer fint innenfor sin tildelte plass.