Hovudside

Varianter av Nelliker

by Walther

Varianter av Nelliker

Nellik er en av de mest gjenkjennelige blomster i verden. Nelliker er tilgjengelig i et bredt spekter av farger og er mye brukt i å lage vakre blomsterbuketter. De unike ordninger som nelliker er i stand til å lage gjør dem svært populære over hele verden. Nelliker beholde sin form og lukte selv etter at de har blitt kuttet. Mange spesielle anledninger er merket med tillegg av en nellik bukett.

Årlige Nelliker


Årlige nelliker er lett å kjenne igjen. Hvis en nellik ser ut som om det er i blomst, er det sannsynlig en årlig nellik. Den årlige nellik er en blomst som er stadig i blomst. Det er en flerårig blomst som blomstrer før det ikke kan opprettholde seg selv lenger, og til slutt, dør den.

Grense Nelliker


Den dianthus, eller grensen nellik, er en mindre, heartier versjon av den årlige nellik. Border nelliker er ofte rosa, men de kan også være hvit. Border nelliker er dverg planter med små grupperinger av blomster og er kjent for sin evne til å tåle kalde fronter og hete.

Perpetual-Blomstrende Nelliker


Den evigvarende-blomstring nellik er også kjent som den glasshus nellik. Mens grense nelliker er vanligvis dyrket i hager eller blomsterkasser, er evigvarende-blomstring nelliker vokst på trær. Blomstene er lett gjenkjennelig med sin sterke aroma og større blomster, samt deres sterkere, stammer tykkere.