Hovudside

Hvordan å opprettholde en Navel Orange Tree i Florida

by Walther

Hvordan å opprettholde en Navel Orange Tree i Florida

Navlen oransje blir det navnet fra innrykket sirkulært område på bunnen av frukt som ligner en menneske navlen. Det er en av de søtere-tasting oransje varianter, og en av de enkleste å skrelle, ifølge Texas Cooperative Extension. Floridas klima og jordsmonn er ideelt for dyrking av appelsiner, så du bør ikke ha problemer vokser en blomstrende navlen appelsintre hvis du følger de riktige vedlikeholdsteknikker.

Bruksanvisning


•  Weed jorda rett under navlen appelsintre minst en gang i uken med hendene eller en hage hakke. Opprettholde et ugress-fri sirkel på minst 18 til 24 inches fra bunnen av treet.

•  Spre en 3-tommers lag av organisk mulch over jorda under navlen appelsintre. Legg igjen en naken plass av 18 inches mellom mulch og trestamme for å hindre spredning av sykdommen. Påfør mulch to ganger hvert år, vår og høst, for å erstatte den gamle mulch det som det brytes ned.

•  Vann en ung navlen appelsintre minst to ganger i uken til en jorddybde på 1 tomme. Normal nedbør i Florida vil typisk gi nok fuktighet for etablerte trær, så ta regnmengder i betraktning før vanning.

•  Spre et granulert gjødsel designet for sitrustrær over jord starter to uker etter planting. Påfør med en hastighet som er angitt på emballasjen hver sjette uke frem til oktober. Ikke gjødsle navlen appelsintre mellom 1. oktober og 1 februar.

•  Beskjær appelsintre tidlig på våren, like etter minusgrader har endt. Bruk beskjæring eller en håndsag for å fjerne eventuelle lemmer som er ødelagt, døde eller har tydelige tegn på sykdom som mugg eller andre sopp. Klipp av eventuelle lemmer som berører bakken eller som vokser inn i andre trær.

•  Pakk stammen av navlen appelsintre i tre lag med burlap i sen høst. Fest burlap med jevnt fordelte biter av streng. Dette vil beskytte appelsintre fra minusgrader, noe som av og til oppstår i Florida. Ta av burlap våren, når trusselen om frost er over.

Tips og advarsler


  • De fleste hjemmedyrkede navlen appelsintrær trenger ikke store beskjæring for å produsere frukt. Beskjæring er gjort bare for å opprettholde formen på treet.