Crape Myrtle Winter Damage


Crape myrt er en varm-været busk, veldig vanlig i Sør. Det er hardfør i sone 7 til 9 og er ofte skadet av kaldt vær mot den nordlige kanten av sitt utvalg, ifølge USAs nasjonale arboretum. En annen årsak til vinterskader, bortsett fra treet beliggenhet, er feil beskjæring, eller beskjæring som er utført for sent i sesongen.

Vinter Damage


Det kan være vanskelig å fortelle hvilke deler av anlegget har blitt skadet, fordi crape myrt er noen av de siste prydplanter til blad ut på våren. Når den gjør blad ut, kan det hende at deler av treet ser død - alvorlig skade kan føre til at hele treet til å vises døde - men det er vanligvis ikke tilfelle. Crape myrt, på tross av sin kjærlighet til varmt vær, er overraskende kaldt hardfør og fordi de blomstrer på ny vekst, vil selv skadde planter satt ut blader og blomster.

Beskjæring


Ifølge Dave Gary, en mester gartner med Texas AgriLife Extension Service, trenger crape myrt ikke kreve beskjæring for å blomst. De har, som de fleste prydplanter, krever grunnleggende vedlikehold beskjæring for å opprettholde formen og utseendet på treet. Denne type beskjæring omfatter fjerning greiner som vokser mot midten av treet, grener som vokser så de krysser andre grener, døde greiner, og eventuelle suckers som vises. Gary anbefaler at all beskjæring av denne art være ferdig før de grenene nå 1 cm i diameter, og USAs nasjonale arboretum anbefaler at all beskjæring være ferdig i løpet av våren og forsommeren så all ny vekst har tid til å herde før ankomsten av kulde vær. Det er OK å beskjære ut vinterskade, selv om det betyr å fjerne det meste av treet; det vil sprette tilbake, men ta skritt for å beskytte det i fremtiden.

Praksis for å unngå


Fall beskjæring er en vanlig praksis som er sikker på å resultere i vinterskader. Beskjæring for sent i sesongen, spesielt hvis den er kombinert med tung gjødsling og vanning, kommer til å resultere i ny vekst. At ny vekst vil ikke ha muligheten til å bli hard før vinteren kommer og vil uunngåelig bli skadet eller drept. USAs nasjonale arboretum fraråder voksende crape myrt i nærheten av en sørvendt vegg, som strålevarme fra veggen kan lure treet til å bryte dvalen før vinteren er over, og at det også vil føre til vinterskader.

Winter Protection


Snø faktisk fungerer som et utmerket isolator for crape myrt, og enda mer så hvis det er et tykt lag med mulch for å gi ekstra beskyttelse. Unge trær er i større behov for beskyttelse enn eldre trær.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler