Hovudside

Sopp Associated Med Oak Trees

by Walther


Soppsykdommer kan ikke virke som et stort problem for mange gartnere, fordi symptomene er ikke alltid åpenlys eller umiddelbart åpenbare. Skadedyr ofte sette synlige hull i bladene de beiter på, mens soppskader kanskje ikke engang lage blad flekker før de har gjort alvorlig skade på innsiden av treet. Lær å identifisere tegn på soppskade og engasjere seg i forebyggende tiltak for å beskytte eiketre.

Oak Trees and Heart Rot


Laetiporus sulfureus, eller hjerte råte, er en sopp sykdom av eiketrær som produserer noen ytre symptomer når det er til stede. Denne sykdommen kommer et eiketre gjennom sår, som av feil beskjæring eller vær skade, og råtner ut hjertet av eiketreet. Den første eksterne tegn på hjerte råte er tilstedeværelsen av lyse gul oppbevaringstid eller conk lignende sopp vekster som vises på stammen av eiketreet. Fjern eiketrær med hjerte råte, som de er i fare for å falle.

Oak Wilt


En annen sykdom av eiketrær er Ceratocystis fagacearum, eller eik wilt. Sykdommen finnes bare i USA, ifølge Iowa State University Extension. Eik wilt fører til at bladene på treet til å bruke sine egne forsvar for å blokkere Xylem-fartøy, som fører til dieback av grener og for tidlig defoliation av treet. Ikke beskjære eiketrær mellom begynnelsen av april og slutten av juni, for å unngå å forårsake et eiketre til kontrakt sykdommen; injeksjoner av soppdreper hjelp kontrollere spredningen av eik wilt.

Oak Leaf Blister


Noen soppsykdom påvirke utseendet av bladene uten å gjøre overflødig skade på selve treet. Taphrina caerulescens eller eik blad blemme, er en soppsykdom som forårsaker lys grønne flekker eller blemmer på bladene av eiketrær. Ifølge nettstedet Clemson Cooperative Extension, soppmidler brukt til eiketreet før knoppsprett hjelp kontroll spredningen av sykdommen, men soppmidler er vanligvis ineffektive hvis brukt etter at sykdommen er til stede.

Pulveraktig mugg på Oaks


Pulveraktig mugg er forårsaket av en rekke sopp som forårsaker en hvit eller grå pulver for å dekke bladene på eiketre. Meldogg hindrer treet i photosynthesizing ordentlig, noe som fører til svak vekst. Alvorlige infeksjoner føre til bladene på eiketrær som blir krøllet eller slippe tidlig fra treet. Mindre infeksjoner av eiketrær ikke krever kjemisk kontroll, men fungicider er effektiv på å drepe sopp som forårsaker pulveraktig mugg.