Hovudside

Hvordan sette innlegg for en enkel Pergola

by Walther

Pergolaer er friluft hage strukturer utviklet for å støtte klatring vinstokker og for å gi arkitektonisk interesse for en hage. Når du bygger din egen pergola, er det bare så sterk som de innleggene du angir. Still dine innlegg for å tåle vind og andre værforhold som er spesifikke for ditt område. Bygge en sterk pergola å nyte sin skjønnhet i mange år framover. Les videre for å lære mer.

Bruksanvisning


•  Design din pergola. Tømme nettstedet ditt og se etter underjordiske og over bakken verktøyet linjer, rør eller andre hindringer. Sjekk byggeforskrifter i ditt område for å fastslå om noen tillatelser er nødvendig.

•  Merk av plasseringen av dine pergola innlegg med spraymaling. Sjekk at innleggene dine er riktig justert. Det markerte området må danne to rette linjer. Hvert innlegg må være direkte over fra sin kompis å riktig støtte hverandre rafter. Bruk en stor T-square eller laser avstandsmåler for å markere en rett linje.

•  Bruk et innlegg hull digger eller post auger å grave et hull på hvert område merket for et innlegg hull. Grave hullet dypt nok til å gi riktig støtte for din pergola innlegg. Sjekk med lokale byggeforskrifter for å fastslå riktig støtte dybde for utendørs konstruksjoner i ditt område; vanligvis 1/3 av innlegget er underground. Grave hullet bred nok til å imøtekomme dine innlegg og betong, om en 10 til 12 tommers sirkel. Bruk et målebånd eller verftet pinne for å måle dybden på hvert hull. Hvert hull må være av samme dybde.

•  Hell 5 til 6 inches av knust stein eller grus i hvert hull for vann drenering. Plasser innlegget ditt inn i hullet. Bruk et innlegg nivå for å finne ut om ditt innlegg er nivå og vertikalt.

•  Brace innlegget ditt med en midlertidig avstivning system. Bruk en slegge å hamre en stake i bakken flere meter fra innlegget ditt. Spikre en lengde på tre til toppen av stolpen og stake. Bruk en C-klemme for å feste tre til innlegget, hvis det er ønskelig. Spenne slutt innlegg på to sider for å holde det stabilt under bygging.

•  Bland betong med vann i en bøtte i henhold til produsentens instruksjoner. Fyll hullet med betong. Bygg en liten jordhaug rundt bunnen av innlegget for å hjelpe til med vannavrenning. Klapp betong forsiktig for å fjerne luftbobler og for å skape en glatt overflate. Sjekk innlegget ditt for å se om det er nivået. Gjør eventuelle justeringer om nødvendig. La betongen angitt i henhold til produsentens instruksjoner.

•  Vent til ditt første innlegg er riktig innstilt. Bruk ditt første innlegg som din guide for påfølgende pergola innlegg. Nivå dine påfølgende innlegg mot set pergola innlegg.

Tips og advarsler


  • Inviter en venn til å hjelpe deg å sette pergola innlegg. To enkeltpersoner gjøre denne oppgaven mye enklere.
  • Skjær et innlegg som er for høy. Det er lettere å kutte ned et innlegg enn forlenge et kort innlegg.
  • Utforske konkrete produkter som ikke krever blanding.