Hovudside

Hvordan gjør jeg Graft Wild Pecan Trees?

by Walther

Hvordan gjør jeg Graft Wild Pecan Trees?

Pode vill pekannøtter mot et tre i hagen din er raskere og mindre billig enn å kjøpe og voksende en pecan frøplante. Pode er prosessen med å feste en liten gren, eller bud stick fra ett tre på en vertstreet, eller rotstokken. Det er, bokstavelig talt, transplantere en lem. Av de ulike pode teknikker, er knopp pode langt den raskeste og minst komplisert. Pass på å kutte dine bud pinner fra en vill pecan som ikke vokser i en park eller på noens private eiendom med mindre du har tillatelse. Komplett pode innen en time eller to for å kutte for best resultat.

Bruksanvisning


•  Velg sunne, fleksible avdelings tips fra en vill pecan treet. Velge dem tidlig på våren, før treet har hatt en sjanse til blad eller blomst.

•  Skjær fem eller seks bud pinner, 6 inches lang, fra treet med en skarp kniv. Vinkel kuttet på 45 grader eller mindre for å maksimalisere overflatearealet av eksponert indre lag (Cambium) av grenen. Ikke kutt rett over. Vikle endene av bud kjepper i våte papirhåndklær og gå direkte til vertstreet.

•  Kontroller lignende, vinklet kutt på avdelings tips verts treets, ett om gangen. Prøv å passe diameteren av kuttet ende til diameteren av knoppen pinne.

•  Match den avskårne enden av verten treet avslaget til den avskårne enden av ditt bud stick slik at de passer godt sammen. Fest pode med en gummistrikk for å holde kambiumet lagene tett, slik at de kan helbrede sammen. Pakk pode område med elektrisk tape for å holde ut fuktighet under healing prosessen.

•  Gjenta trinn 3 og 4, avstand grafts jevnt rundt vertstreet. Vente tre uker, og fjern tapen. Hvis transplantatet er "tatt", vil det være et lite arr eller callus, og knopp pinne vil fortsatt være fleksibel. Fjern gummibånd hvis dette er tilfelle. Hvis ikke, vil knoppen stick smekk på spissen, og du må prøve på nytt.

Tips og advarsler


  • Det kan ta et par forsøk på å få taket på poding. Praksis vil til slutt føre til suksess.
  • Vær forsiktig med å vikle strikken altfor tett rundt pode union, eller det kan omgi hele grenen og drepe knoppen pinne.