Hovudside

Elm Trees & sopp

by Walther

Elm Trees & sopp

Når sopplukking, en av de mest brukte verktøyene er tre identifikasjon. Mange sopp jegere har identifisert alm som betegner treet for å finne morkler. Den alm må være død eller døende å produsere morkler og kan produsere sopp i flere år etter sin død. Elms blir identifisert med silhouette, rotsystem, blader og bark.

Varianter


Elms stammer over 40 millioner år i Sentral-Asia. Det er 10 viktigste varianter: den amerikanske alm, rock alm, glatte alm, Scotch alm, Camperdown alm, Siberian alm, engelsk alm, japansk Zelkova, bevinget alm og kinesiske eller Hokkaido alm. Alle varianter anses karplanter noe som betyr at de fungerer sammen med et system av vertikale rør som har næringsstoffer og vann fra røttene til resten av treet. Det er over 200 varianter av sopp med morkler blir oftest assosiert med alm. Morels har fire separate varianter: krem ​​eller gul, svart, grå, og piggete.

Spesifikasjoner


Almetrær har ovale blader med en spiss tupp og sagtakkede kanter. Bladene har også en ujevn base som er en vanlig funksjon i alm. De har en paraply-lignende silhuetten skapt av grener som droop ned på tips. Rotsystemet har mange røtter som stikker ut over overflaten. En alm bark er gråbrun eller aske-grå. Sopp vanligvis har en cap med gjellene på undersiden og en stilk av varierende lengde. Caps kan være store og oppsvulmede, glatt, rillet eller flat. Morels ligne en svamp med sin koniske og cavernous cap.

Omsorg


Almetrær krever gjødsel en gang eller to ganger i året. For å være effektiv, må gjødsel som skal administreres fra under grasrota og spesielt formatert for almetrær. Regelmessig fjerning av døde og syke greiner fremmer vekst, forbedrer treets utseende og reduserer sjansen for sykdom. Å vanne en alm, suge jorda rundt den ytterste delen av grenene å nå røttene og la jorda tørke mellom soakings. Sopp krever konstant overvåking av sporer, vekst, lys og fuktighet når dyrket utenfor naturen. Avhengig av hvilken type sopp, kan dyrking trenger for å begynne i en lab og krever mye erfaring.

Miljø


Den alm er oftest funnet i den østlige delen av USA og tåler temperaturer 0-105 grader Fahrenheit. Den alm foretrekker rike, godt drenert jord, men vil vokse i mange jordtyper, alt fra godt drenert sand til dårlig drenert leire. Treet hovedsakelig vokser på flater og bunn lander og ikke ofte vokser over 2000 meter. Den alm tåler et utvalg av fuktighet fra 15 inches per år til 60 inches per år. Sopp foretrekker en fuktig, mørkt miljø, vanligvis rundt råtnende, syk eller død vegetasjon. Morels er ofte funnet i nærheten av aske, alm eller epletrær.

Bruksområder


Alm tre er vanskelig å splitte noe som gjør den ideell for ting som tar mye stress eller krever bøying som hockeykøller. Harwood gulv, møbler, konstruksjon og gruvedrift tidtakere også rangerer blant de alm primære bruksområder. Den alm fungerer også som en identifikator for lokalisering morkler. Høyere konsentrasjoner av morkler er kjent for å vokse i nærheten av eller rundt en død eller døende alm enn noen annen treet eller vegetasjon. Andre sopp varianter blir ofte brukt i matlaging. Noen har også psychodelic og medisinske egenskaper.