Hovudside

Hvordan å beskjære japansk Pine Trees

by Walther

Japanske furutrær er svært lik den europeiske og amerikanske varianter. Alle har helårs nålformede blader. De har også klynger av fem på ni nåler beskyttet av en papiraktige laget slire på basen deres. Beskjæring japanske furutrær er også svært lik beskjæring andre typer furu. De eneste store forskjellene er årsakene til beskjæring. Mens amerikanske og europeiske pines er generelt beskjæres for å kontrollere sin størrelse, er japanske pines ofte beskjæres til en viss form også.

Bruksanvisning


•  Skjær ned på japansk furu i midten av våren når den nye veksten begynner å vise. Nålene vil vise så svampete, lyse grønne klynger kalt "candle-vekst" fordi klyngene vokser rett opp fra endene av grenene.

•  Skjær bort så mye stearinlys-vekst som ønsket, trimming fra sidene til å kontrollere bredden og fra toppen for å kontrollere høyden. Japanske pines er vanligvis trimmet til en sopp form med en avrundet topp og sider. Dersom furu har flere stengler, bør veksten på hver stilk være sin egen sopp.

•  Aldri trim vekst når den har herdet. Som furu vokser, mister det nåler nær stammen; trimming hardt vekst vil forsegle slutten av den grenen og få den til å miste nåler på begge ender og bli bart.

•  Skjær store, lange greiner lav på stammen. Disse grenene hjelpe stammen vokse og bli tykkere, men japanske pines bør ha mest løvverk på toppen. Dersom stammen er tykk nok til å støtte treet, trim lave greiner på basen deres og fylle gapet med beskjæring sammensatte.