Hovudside

Roly Polys spiser Mine Pepper Planter

by Walther

Roly Polys spiser Mine Pepper Planter

Roly polys, også kjent som skrukketroll, er en del av krepse familie og ligner miniatyr beltedyr. Når forstyrret, rulle de opp i en ball. Ifølge tidligere OSU entomolog Jack DeAngelis, PhD, disse feilene er ufarlig for vegetabilske planter og kan tyde på at jorda er full av sunn organisk materiale. Imidlertid kan en stor befolkning forårsake skade på planter i sørstatene og drivhus. Når skaden er funnet, ta skritt for å beskytte umodne planter.

Redusere Organic Matter


Hva gjør hagen din vokse også oppfordrer skrukketroll. Disse skapningene elsker rik, organisk materiale som følger med råtnende materiale og kompost. Hvis du finner bevis for skade forårsaket av roly polys på din pepper plante eller andre grønnsaker, tømme ut døde og døende blader på planter og i hagen.

Redusere vann Frequency


En grunn plante ødeleggelse av skrukketroll kan oppstå i sørlige områder og veksthus er det ekstra vannet som brukes til å dyrke planter. Roly polys faktisk har gjeller, som de er en del av en vannlevende familie. Selv om skrukketroll er den eneste krepsdyr som kan leve helt på land, kan de ikke leve uten høy luftfuktighet. Skrukketroll trives i fuktige steder under skyggefulle områder logger, steiner og blader for å skaffe seg fuktighet. Redusere vanning for å bli kvitt disse feilene raskt. For planter som kan trenge daglig vanning, prøv vanning dem enkeltvis i stedet for å vanne hele hagen.

Fossil Skadedyrkontroll


Kiselgur er en effektiv og rask kontroll for roly polys. Et fint pulver laget av mikroskopiske havet mikrober, kutter kiselgur exoskeleton av skrukketroll som de går, i utgangspunktet dehydrerende dem. Påfør et tynt lag med mat-grade kiselgur på hagen gulvet og tar seg ikke å inhalere pulveret.

Naturlige predatorer


Skrukketroll er vanskelig å drepe med etablerte plantevernmidler og har få naturlige fiender. Men edderkopper, tusenbein og padder elsker å spise roly polys. En liten fiskedam nær hagen kan tiltrekke padder å spise de skrukketroll når de er ute av kontroll. Dette kan være et bedre alternativ enn skadelige kjemikalier som kan kaste hagen din insekter ute av balanse eller tørke dem ut helt. Fordelaktige insekter kan holde de skadelige insekter alene i sjakk.