Hovudside

Interessante fakta om banan planter

by Walther

Interessante fakta om banan planter

Banan anlegget er en stor flerårig urt hjemme i Sørøst-Asia. Det er en raskt voksende urteaktig plante som sprer seg ved suckers og underjordiske røtter, forming 6- til 10-fots-brede klumper.

Spesifikasjoner


Banan er "stammen" er faktisk en pseudostem består av tettholdte blad hylser som springer som planten vokser. En pseudostem kan inneholde over 40 blader i løpet av sin levetid.

Klima


Banan planter er innfødt til Sørøst-Asia og bare vokse utendørs året rundt i USDA hardførhet soner 10 og 11. Disse sonene omfatter Hawaii, Florida og Sør-California. Banan planter kan også overvintret innendørs.

Typer


Det er to hoved arter av banan, og ifølge University of Florida IFAs Extension, de fleste av de sortene som dyrkes i hjemmet hagen er hybrider av Musa acuminata og M. balbisiana. Bananer er vanligvis søt, med unntak av bananer, som er høyere i stivelse enn vanlige bananer og må kokes før de spises.

Historie


Bananer gå tilbake tusenvis av år. Noen funn tyder på at Sørøst asiater introduserte frukt til Ecuador rundt 200 BC Bananer ble brakt til Nord-Amerika i det 16. århundre.

Fun Fact


Plaintain bananer er en stift avling i deler av Afrika, det sørlige India og hele tropisk Amerika fordi de er lett produsert og har en høy næringsverdi.