Hovudside

Mugg i Dirt Kjellere

by Walther

Mugg i Dirt Kjellere

I hverdagen, muggsopp spille en viktig rolle i å bryte ned organisk materiale. Ridding miljøet av disse svært viktige organismer ikke er mulig, men da igjen å vokse ukontrollert inne i et hjem eller kjeller, kan de utgjøre alvorlig helserisiko. Dirt kjellere kan være en enestående kilde til mugg i et hjem på grunn av deres ofte fuktige, mørke forhold. Enkle tiltak kan iverksettes for å kontrollere muggvekst.

Aspergillus


Aspergillus omfatter mer enn 160 arter og er en av de mest profilerte typer mold på planeten. Det er ofte funnet i og rundt boliger, og, hvis venstre ukontrollert, kan raskt presentere en rekke helseproblemer. Inne hjem, kan Aspergillus finnes på oriented strand board (OSB), et tre produkt som vanligvis finnes i nye boliger, mens utendørs er det ofte funnet i skitt og jord. Kjellere og områder med høy luftfuktighet er også utsatt. Potensielle symptomer er hodepine, søvnløshet, kløe og pustevansker. Formen krever en vannkilde, og dette må tas vare på før noen opprydding er forsøkt. Hvis kjelleren har fuktighet som er høyere enn 55 prosent, må du bruke en avfukter hvis mulig. Når fuktigheten er redusert, kan formen bli renset med et vakuum eller ved hansker.

Alternaria


En vanlig form for sopp ofte finnes i visse områder av hjemmet, favoriserer Alternaria tepper og andre tekstiler og er ofte funnet i kjellere og skitt. Som andre typer mold, det krever tilstedeværelse av fuktighet for å trives og kan fjernes når denne kilden har blitt tatt vare på. Når fuktigheten er ikke lenger tilgjengelig, tørke eller støvsuging eksisterende kolonier bør gjøre triks. Det er en vanlig kilde til allergi, selv om det sjelden er årsak til infeksjoner hos mennesker. Alternaria kan føre til en økning i allergisymptomer - rennende nese, nysing, hoste og hodepine - og er ofte skylden for økningen i astmasymptomer.

Cladosporium


Cladoporium er kanskje den vanligste utendørs mugg i USA og kan lett bli funnet i de fleste hjem og kjellere. Det er kjent for å forårsake luftveisproblemer, som hoste og rennende nese, og allergiske reaksjoner hos noen mennesker. Tørking av det infiserte området og rensing av eksisterende kolonier bør utføres omhyggelig, men vil vanligvis løse problemet.

Stachybotrys


En form for svart mold, er stachybotrys blant de mest alvorlige former for mugg i boliger i dag. Det er mindre vanlig enn de andre typene er oppført, men dens helsemessige bekymringer tendens til å være mer alvorlig. Den vokser hovedsakelig i områder der det er rennende vann eller fukt, men er funnet ofte i uferdige og skitt kjellere. Om igjen uten tilsyn, kan stachybotrys ha spesielt skadelige effekter på lungene og luftveiene. Formen er kjent for å forårsake pustevansker, søvnløshet, hukommelse og håravfall og blødning i lungene; alle bivirkninger av langvarig eksponering. Hvis funnet inne i et hjem, ta kontakt med en profesjonell for rengjøring som infeksjon kan være livstruende.