Hovudside

Hvordan spare Rå Frø til Planting

by Walther


Spare frø fra planter du liker å vokse i din blomst, urt eller grønnsakshage hjelper deg å sikre at du vokser det samme planter år etter år uten å måtte kjøpe frø eller stiklinger. Innsamlet og tørket rå frø kan lagres i tre til fem år før planting. Velge de sterkeste, sunneste plantene å samle frø fra - og arbeide med varianter individuelt for å unngå forvirring eller blande din frø.

Bruksanvisning


•  Merk et papirpose for hver type anlegg du kommer til å samle inn. Inkluder rekke navn hvis det gjelder for plantene dine, for eksempel "Butterfly Bush:. Nanho Purple"

•  Cut forfulgt urter som koriander, kattemynte og sitronmelisse, samt blomster som salvie, lavendel eller dag liljer med en kniv tre inches under frøet pod to uker etter at plantene blomst. Snu stilkene opp ned inne i en papirpose og lukke posen. Sette posen i et varmt, tørt område av ditt hjem i tre uker. Riste frøene ut av blomsterhoder og inn i posen for å løslate dem.

•  Vent for bush-lignende og ømme blomstrende planter som ringblomster, valmuer eller morgen herligheter til blomst og tørk dem utendørs. De frøkapslene vil stivne og bli brun. Åpne en papirpose og hold den rett under en pod med én hånd. Klem pod med den andre hånden til å frigi de tørre frø i posen.

•  Tillat bønner, erter og mais til tørk på anlegget. Bryte åpne pods å frigjøre bønner eller erter i en papirpose, og kjøre hånden din langs aks å strippe kjernene i posen. Lukk posen og la disse store, tette frø tørke i én uke i et varmt, tørt område av ditt hjem.

•  Tillat grønne planter som salat, spinat eller kål spire blomster, kalt bolting, i sommervarmen. Vente fire til fem dager etter blomstring, og klippet den topper ut i en papirpose som i Trinn 2. La frøene tørke opp i pod for to uker før du rister ut.

•  La kjøttfulle grønnsaker som squash, tomater eller gresskar å myke opp på anlegget i tre uker etter normal tid for innhøsting. Skjære opp grønnsaker med en kniv og øse ut frøene med en skje. Skyll frøene med vann i en sil. Spre frøene ut på en papirpose til tørk i et varmt, tørt rom for tre til fire uker.

•  Merk individuelle konvolutter for hvilke typer frø du samlet. Helle frø inn i deres respektive konvolutt bare etter at de har tørket helt inn. Forsegle konvoluttene og lagre i et kjølig og tørt sted til du er klar til å plante.

Tips og advarsler


  • Plantene modnes og produsere frø til ulike tider av året gjennom hele sesongen, avhengig av sol, varme og vannstand blir oppfylt så vel som deres egen livssyklus. Planlegger å samle inn frø av og på gjennom hele vekstsesongen i henhold til når plantene produsere dem.
  • Unngå å samle tørre frø når det er mye vind, eller noen av dine frø kan blåse bort.
  • Bli kvitt noen frø som vises syk eller begynne å råtne under tørkeprosessen.