Hovudside

Hvordan kan jeg identifisere sopp som vokser i Michigan i juni Do?

by Walther

Hvordan kan jeg identifisere sopp som vokser i Michigan i juni Do?

Det over 2000 varianter av sopp som vokser i Michigan, inkludert den mye ettertraktede Morel, som er en favoritt av sopp jegere. I juni er noen sopp akkurat begynt sin vekst syklus, som kantarell, mens andre er etterbehandling deres, som Morel. Mens noen varianter er spiselige, andre er svært giftig, og det er viktig å vite forskjellen, selv om du ikke har tenkt på å spise dem. Det kan være vanskelig å skille enkelte varianter, slik som Morel og den falske Morel. Faktisk er det to forskjellige sopparter som kan forveksles med Morel, som begge er giftige. Så, hvis du går ut sopplukking, husk det gamle ordtaket: "Det er gamle sopp jegere og det er fet sopp jegere, men det er ingen gamle, fet sopp jegere."

Bruksanvisning


•  Se på hetten. Hetten er, som du forventer, toppen av sopp og så det er den første og mest synlig indikasjon på hva sopp du ser på. Kantareller har en gylden oransje til lys oransje farge og en cap som krøller oppover på kantene, mens morkler har en gul, gul-brun eller sort cap som er dypt ridged og pitted. Østerssopp varierer i farge fra hvit til off-tan, eller til og med en blå-grå eller grå-brun. Beefsteak sopp har en rød til rød-brun lue som er bred i forhold til stammen og veldig krøllete, forvrengt og rynkete.

•  Legg merke til område, og tettheten av soppvekst. Østers vokser på død ved eller døende trær og skjema klynger som overlapper hverandre og publikum hverandre, ser noe som fans av hvit-ish caps. Morels vokse fra bakken, og mens det kan være flere av dem i et gitt område, de er tydelig, noe som betyr at det er lett å fortelle en sopp fra den ene siden av den. Beefsteak sopp tendens til å vokse enkeltvis, så selv om det kan være flere i et område, er de vanligvis ikke tett sammen.

•  undersøke strukturen av sopp. På gule eller svarte morkler hetten er festet til stammen, mens lokket på halv-free morel er ikke, men heller danner et skjørt rundt stammen omtrent halvveis ned. Lokket av tidlig morel skjørt også stammen, noe som gjør det lett å forveksle for en halv-fri Morel, men tidlig morkel er giftig.

•  Undersøk stammen. Falske kantareller har en tynn stilk, ofte mindre enn 1/2 tommers bred, men sant kantareller har tykke stilker. Den alm østers ligner på østers i utseende, men stammen er off-center og det har gjeller som festes til stammen.

•  Skjær sopp i to fra hetten til bunnen av spindelen. Morkler og halv-free morkler er hul hele veien gjennom, men både tidlig morel og biff sopp, som begge er giftige, er ikke hul. Kantareller har mye hvitt kjøtt som kan ha en svak gul farge, mens jack-o-lanterne har gul-oransje til oliven-gult kjøtt, samme farge som sin cap. Jack-o-lanterne er noen ganger forveksles med en kantarell, men er giftig.

Tips og advarsler


  • Aldri spise en sopp med mindre du er helt sikker på at du har identifisert det som ikke-giftig.
  • Alltid koker vill sopp før du spiser dem.