Hovudside

Hvordan å fikse en ødelagt Jade Plant

by Walther

Hvordan å fikse en ødelagt Jade Plant

Jade plante, eller Crassula ovata, er en saftig med små hvite eller rosa blomster. Det er også kjent som vennskap treet. Dette anlegget krever vanligvis lite stell og vokser jevnt og trutt i de fleste forhold. Men hvis det blir blir slått over, kan grenene bryte. Du må ta vare på disse ødelagte lemmer før de begynner å råtne og føre til ytterligere skade på anlegget.

Bruksanvisning


•  Skjær av knust stammen til et sted der du ser sunn plantevevet. Ikke la en stubbe. Klippe det helt inntil en stilk eller annen gren, hvis mulig. Bruk en skarp kniv med en glatt blad.

•  Støtt en stilk som er skadet ved å sikre den med en strikk til en ubrutt del av jade eller en eierandel i jorda. Hvis du ikke kan vikle strikken rundt grenen, kutte elastisk, pakk det rundt stammen og støtte, og binde de elastiske endene sammen. Strikken vil ikke skade anlegget, fordi det vil bevege seg som planten vokser. Fjern strikken når stammen føles solid igjen. Denne metoden kan fungere på stilker som ikke er hardt skadet. En alvorlig skadet stammen bør fjernes. Hvis du er usikker, kan du prøve å reparere stammen. Hvis du ser det mykgjørende eller begynt å råtne, ta av bandet og fjern gren.

•  Care for anlegget som vanlig. Nå er ikke tiden for å endre noen av parameterne. Ikke repot, legge til ekstra næringsstoffer, vann mer eller endre anleggets plassering. Dette kan svekke planten, som må fokusere sin energi på å reparere skaden.

Tips og advarsler


  • Du kan bruke hvilken som helst sterk pinne for en stake, inkludert en kommersiell potteplante stake, spisepinne eller spyd. Trykk den ned i jorda sakte for å unngå å skade rotsystemet.