Hovudside

Årlige Blomster til Plant i full sol

by Walther

Årlige Blomster til Plant i full sol

Mens bare leve ett år, årlige utplantingsplanter lysere hage med profilerte blomster, og legger til en lengre sesong av blomstre farge når busker eller stauder forbli grønn. Et bredt utvalg av årlige blomster vokse i full sol forhold - minst seks timer med direkte sollys daglig - i hagen. Så lenge hagejord er fortsatt fruktbar og jevnt fuktig, men godt drenert, en rekke av ettårige vokse i både kjølig og ganske varme temperaturer for sesongen.

Generelle Plant Grupper


Gartnere gruppe årlige blomster i henhold til deres opportune voksende tider og utforming blomsterbed tilsvarende. Cool-sesongen årbøker er de som lykkes i de kalde temperaturer fra høsten til våren, ofte tåler lys frost. Når daglige høye temperaturer nå 40- til 70-grader Fahrenheit rekkevidde, kjøle-sesongen ettårige blomstre. De begynner å avta i 70- til 80-graders F-serien. Omvendt, varme-sesongen årlige blomster vokse mye raskere og bedre når dagen temperaturer stige 80 grader F. Disse plantene snuble i kjølig vær og blir raskt drept av frost.

Sun-Loving Årlig Flowers


Blant de kule-sesongen årlige blomster som blomstre i solfylte forholdene er stemorsblomst, Johnny-jump-up, veggpryd, calendula, søt alyssum, rosa, Snapdragon, søt ert, ridderspore og California valmue. I de varmeste, frostfrie måneder, blir listen over potensielle ettårige ganske stor i sammenligning. Petunia, celosia, kosmos, Zinnia, mose rose, salvie, ringblomst, smør tusenfryd, fire og solsikke vokse lett fra frø eller som små frøplante transplantasjoner. Noen planter anses som ettårige vedvare som stauder hvis frost skader dem aldri, slik som geranium, Pentas, impatiens og Madagascar periwinkle.

Regionale Betraktninger


Klimaet i Nord-Amerika varierer betydelig avhengig av breddegrad og høyde. Kontakt din lokale Cooperative Extension kontor eller botanisk hage å snakke med en hagebruk agent eller mester gartner om når du skal vokse kult-sesongen og varme-sesongen årbøker i din region. Over den nordlige USA, kan en kjøligere sommer tillate både blomsterarter å vokse i tandem. I de sørlige statene kan imidlertid den varme somre føre til at noen varme-sesongen planter til å visne etter en stund. Frost datoer, nedbør, luftfuktighet og antall gjennomsnittlig overskyete dager er forskjellig fra region til region og påvirker hvilke ettårige prestere bedre på forskjellige tider av året.

Etablering Planter


Uansett hvilken årlige blomsterplantearter er dyrket, er rikelig fuktighet i jordsmonnet for å få unge planter å etablere en dyp, ekspansiv rotsystem. Blomster dyrket i full sol varme opp raskere og øke deres behov for vann for å holde pompøst og fortsette blomstring og forbli sunne. Noen årlige blomster naturlig tåler varmere, tørrere jord. Madagaskar periwinkle og mose rose, for eksempel, er fortsatt i blomst og ikke tendens til å visne så raskt i varm sol og tørr jord sammenlignet med Pentas og Zinnia. Bruk flytende gjødsel i henhold til etiketten retninger for å øke veksten og produksjon av blomster.