Hovudside

Hvordan lagrer jeg Dahlia knoller?

by Walther

Hvordan lagrer jeg Dahlia knoller?

Georginer dø tilbake etter den første tunge fall frost men lagre energi i knollene over vinteren i forberedelsene til ny vekst i løpet av våren. Frysing skader knollene, så hvis du bor der bakken fryser, må du hjelpe dine georginer overleve vinteren ved å lagre knollene i en mer vennlig miljø. "De viktigste hensyn for en god lagringsområde er fuktighet og temperatur," bemerker Bill McClaren i "Encyclopedia of georginer."

Bruksanvisning


•  Skjær toppen av georginer til 4 til 6 inches med hagesakser etter den første frosten, men før bakken fryser i høst. Grave opp Dahlia knoller med en spade eller hage gaffel, arbeider nøye så du ikke bryter eller klippe dem.

•  Vask skitten av knollene med spray fra en slange. Klipp av noen lange, tynne røtter og trim stilkene til 1 cm lang med hagesakser. Hvis du ønsker å forplante dine georginer, dele klumper av knoller med en skarp kniv, slik at minst ett øye på hver enkelt

•  Plasser knollene i en fuktig, mørkt sted som vil være kul, men ikke komme under frysepunktet. Fra 40 til 50 grader Fahrenheit med 90 prosent luftfuktighet er ideelt. Noen mulige lagringssteder er i en rot kjeller, i et kjøleskap eller pakket i en beholder med fuktig sand i den kaldeste del av en oppvarmet garasje eller kjeller. Du kan også grave et hull i hagen dypere enn bakken fryser, lå knollene i omgitt det med halm eller blader og begrave dem over vinteren.

•  Sjekk knollene i løpet av vinteren hvis du ikke er sikker lagringsområdet er optimal. Hvis de er innskrumpet, er for tørr området. Tåke dem med vann og øke luftfuktigheten. Hvis noen har råtnet, forkaste de dårlige og senke luftfuktigheten. Hvis du ser mugg på dem, holde dem både kjøligere og tørrere.

•  Om våren, fjerne knollene fra lagring, dele dem hvis du ikke allerede dele dem i høst og plante dem i hagen igjen på samme dybde som du gravde dem opp.

Tips og advarsler


  • Grave opp hver rekke separat og markere knollene med en kode bokstav eller et tall, ved hjelp av en permanent markør, slik at du vet hvilket utvalg er som om våren.
  • Hvis luftfuktigheten er under 50 prosent, grave knollene fra bakken og flytte dem til et fuktig lagringsområde på samme dag slik at de ikke tørker ut.
  • For å øke luftfuktigheten i lagring, pakke knollene i fuktig sand, sagflis, torv eller vermikulitt inne i en plastpose med noen få hull slått i det.