Hovudside

Slik installerer bjelkelaget & Fascia på en Shed

by Walther

Slik installerer bjelkelaget & Fascia på en Shed

Bjelkelaget er den horisontale trim stykke som dekker bunnen av sperrehaler som stikker ut fra utsiden av en vegg. Fascia er den vertikale bord som er festet til endene av sperrene direkte under kanten av et tak kanten. Mange skur byggere avkall installasjon av begge disse beskyttende stykker. Uten det, kanten av taket og sperrene er åpne for vær og vil begynne å svekkes på kort tid. Installere fascia og bjelkelaget vil hindre vind og regn fra forvitring taket for tidlig.

Bruksanvisning


•  Mål avstanden fra utsiden av veggen av en skur til endene av sperrene. Skjær nok ¼-tommers tykke Luanne kryssfiner stykker til bredde for å dekke sperrene rundt hele omkretsen av taket ditt.

•  Hold et stykke av Luanne du klippe til bredde på ett hjørne, mellom veggen og slutten av sperrene. Markere Luanne i sentrum av den siste rafter at den når og klippe det til den lengden.

•  Plasser avkappede parallelt med veggen, og enden av sperrene, som starter på det samme hjørnet av skuret. Spiker ett-tommers taktekking negler gjennom kryssfiner, inn sperrene. Kjøre minst to spiker i hver rafter.

•  Butt neste stykke opp til den første og merke det som før. Klipp opp til lengde og spikre den til bunnen av sperrene som du gjorde med den siste biten. Fortsette å kutte brikkene til å passe og spikre dem på plass for å dekke de resterende sperrene.

•  Mål høyden av sperrene. De fleste skur tak har to-by-4 sperrene. Kjøpe nok en tomme tykk tømmer for å dekke endene av sperrene. For to-by-4 sperrene, bruke en-by-6 tommers trelast. For to-by-6-tommers sperrene, bruke en-by-8 trelast å dekke rafter ender.

•  Plasser en brikke i 1-tommers tykk tømmer mot rafter ender, som starter i det ene hjørnet av skuret. Merke det i sentrum av den siste rafter at stykket kommer og klippe det til den lengden. Spiker stykke fascia til endene av sperrene med 8d spiker og en hammer.

•  Butt den andre delen av konseptet til den første og merke det som før. Skjær den andre brikken til lengde og spikre den på plass. Fortsett rundt skur skjæring og tilsetning av stykker av fascia inntil hele omkretsen av skjellet er dekket.