Hovudside

Hvordan å plante en japansk Sago Palm Tree

by Walther

Hvordan å plante en japansk Sago Palm Tree

Native til kjeden av små øyer i ekstreme sørlige Japan, er den sago palm (Sagopalme) ikke en palme i det hele tatt, men en uavhengig plante som kalles en cycad. Ekstremt langsom vekst, over mange tiår denne planten utvikler en tykk stamme-lignende stamme alt fra 5 til 15 meter høye eller mer, noen ganger forgrening. Cycads aktivt vokse når jord- og lufttemperaturer er varme. Røttene vokser raskere og nye Unfurling nivåer av blader skje i slutten av våren til sent på sommeren. Den beste tiden å grave opp og plante en etablert sago palm i hagen din er i vår siden den kommende sommervarmen vil oppmuntre cycad å reetablere nye røtter i god tid før høsten og vinteren.

Bruksanvisning


1 Bruk skinnhansker før arbeider rundt sago palm. Hanskene beskytte hendene fra den grove stammen av sago palm, og forhindre blemmer på hendene av å arbeide med grave verktøy. Avhengig av størrelsen av anlegget, er betydelig fysisk arbeid kreves.

•  Skjær bort overflødig blader fra sago palm. Med en hånd beskjæringssakser, kuttet blader på basen deres i løpet av en tomme av deres tilknytning til tuppen av cycad i bagasjerommet. Ikke fjern alle blader - holde den øverste sirkulær ring eller tier av blader på toppen av anlegget. Disse bladene vil fortsette å gjøre litt mat for cycad etter nyplanting, hjelper det vokse nye røtter og å gjenopprette raskere.

•  Sever røttene rundt bunnen av den sago flaten med en metall-håndtak spade. Pierce nedover i jorden med spade blad hele bagasjerommet på en avstand nærmere enn 6 til 8 inches. Fjerner jord som nødvendig for å bedre skjære røttene nedover i jorden. Større anlegg med høyere badebukser vil ha tykkere, tøffere røtter som trenge dypere ned i jorda. Alle røttene trenger å bli kuttet for å lage en rot-ball og å fysisk fjerne planten fra jorden.

•  Løft oppreist stammen av sago palm fra hullet, ved hjelp av ekstra folk til å heve sin vekt eller bruke et metall innflytelse eller brekkjern under de nederste røtter i bakken for å bringe anlegget opp. Alternativt kan du bruke korte 2-av-4s å løfte opp roten-ball. Bryte noen ekstra røtter med spaden blad som nødvendig for å fritt løfte root-ball fra jorda.

•  Rest den løftes bagasjerommet og rot-ball på en presenning ved siden av området. Legge anlegget ned eller holde det oppreist mens du drar presenning og anlegg til det nye plantestedet.

•  Grav et plantehull som er den samme dybde til 1 cm grunnere enn cycad rot-ball, og 6 til 10 inches bredere.

•  Løft og sted eller rulle roten-ball og bagasjerommet inn i plantehullet og høyre anlegget. Dobbeltsjekke for å være sikker på toppen av rotklumpen er lik eller litt over toppen kanten av plantehull. Du ønsker ikke å plante cycad dypere enn det tidligere hadde vokst.

•  tilbakefylling hullet med jord, stamping det ned med fingrene for å stabilisere stammen og for å eliminere luftlommer. Lynn McKamey av Rhapis Gardens foreslår å innlemme torv inn i omfyllingsmasse i forholdet 1: 1. Dette er mest viktig hvis jorda er altfor sand eller har en grov tekstur.

•  Grade jorda rundt sago palm i bagasjerommet når hullet fylles. Ikke hoper overflødig jord mot stammen slik at det er dypere enn det tidligere vokste, men taper jorda skånsom nedover bort fra stammen. Dette sikrer eventuelle vanning vannet renner ned og bort fra stammen, avtagende risiko for råte.

•  Skjul vanning planting området før jorda blir tørr å ta på. Tilsett vann for å fukte jord, men aldri for å gjøre jorden soggy eller flom. Som sommervarmen og sollys intensiteten øker, kan mer vanning forekomme, men feile på siden av under-vanning som en altfor våt jord fører til sopp problemer. Naturlig nedbør bør ikke føre til at du bekymring i denne reetablere perioden, som kan ta mellom seks måneder og to år som vitne med nye skjermer av Unfurling blader.

Tips og advarsler


  • For å beskytte kroppen din mot riper, vikle stammen av sago palm med et tykt teppe. På den måten hvis du må legge kraft fra din underarmene, ben eller skulder, du er ikke direkte utsatt for punkteringer eller kutt fra de gamle blad baser og ru overflate på stammen.
  • McKamey påpeker at sago palmer som har badebukser større enn 4 inches i diameter eller er høyere enn 3 meter har betydelig vekt i forbindelse med stammen og roten-ball. Ansette en erfaren landscaper med riktig bemanning og utstyr til å flytte større cycads.
  • Ikke kutt eller hogge inn i bagasjerommet på cycad under graving prosess, og unngå å sette press på høye badebukser som forårsaker en sprekk eller brudd.