Hovudside

Flerårig urt Hage Layout Ideer

by Walther

Flerårig urt Hage Layout Ideer

Flerårig urt hage kan tilfredsstille vår følelse av smak og lukt, men det er også en fryd for øynene. Krydre opp hagen din med de klassiske former for Toscana, sjarmen til en solfylt eng eller vill ånd sørvest. Hver av disse oppskriftene skaper en helt annen smak i hagen.

Formell Herb Gardens


Formelle urtehager appellere til de som liker symmetri, orden og gamle verden tradisjoner. Denne hagen har en sentral samlingspunkt, for eksempel en stor, dekorative potten beplantet med rosmarin for høyde og drama eller med timian for en gjennomgripende effekt. Urter er plantet symmetrisk rundt midtpunkt i en firkant, sirkel eller annen geometrisk mønster. Hagen er avgrenset med en lav hekk eller stein eller murstein pavers. Større hager inneholde en rekke geometriske senger foret med stier.

Uformelle eller Cottage Gardens


Hytte hager vanligvis er plantet i lange, buede senger. Urter og blomster vokse side-ved-side for maksimal farge og variasjon, med de høyeste planter som vokser på baksiden av sjiktet. Timian, oregano eller andre urter smitte over baner og myke grenser; de også slippe en berusende duft som besøkende drift av. Hytte hager meander i stedet for med ordnede rekker, men de kan inkludere et sveip av en plante, for eksempel lavendel, langs en grense.

Planting etter kjøkken


Denne tilnærmingen til urt hagearbeid innebærer å plante urter som rosmarin, basilikum, oregano og persille sammen for italiensk matlaging. For fransk mat, gartnere gruppe rosmarin, estragon, gressløk, bay og merian. Kombinere den italienske urtehage med ledsager grønnsaker, for eksempel tomater og hvitløk, skaper en pizza hage. Koriander, hvitløk, tomater og chilipepper vokse sammen for en salsa hage.

Terrace Gardens


En hage terrasse eller uteplass vanligvis har noen favoritt urter i solide blomsterkasser. De er godt egnet til lav voksende urter, som persille, timian og oregano. Legg til samlingen med en attraktiv gruppering av keramikk eller terracotta potter, som tillater store planter, for eksempel rosmarin, til en egen plass å vokse. Beholdere også bidra til å holde bred spredning planter, såsom mynte, under kontroll.

Rock Gardens


Den utemmet natur urter gjør dem spesielt godt egnet til rock hager. Rock hager kan plantes langs en solfylt skråning eller berm, gir maksimal drenering og små lommer av jord å brette urter i. Woody, kompakte urter som timian, merian og oregano ofte blir omtalt i steinbed.