Hovudside

Perennial Garden Plants for Zones 8-9

by Walther

Perennial Garden Plants for Zones 8-9

Det amerikanske Department of Agriculture hardførhet soner gi kritisk klimatiske voksende informasjon for gartnere. Systemet deler USA inn i 11 forskjellige voksende områder som skiller seg ved 10 grader Fahrenheit. USDA sone 8 har den kaldeste gjennomsnitt på 10 til 20 grader Fahrenheit og sone ni gjennomsnitt 20 til 30 grader Fahrenheit. Når du velger planter for sonene 8-9, må gartner til å velge flerårige planter som tåler lavest mulig vinteren temperatur dukkert i sonene.

Bleeding Heart


En flerårig, den blødende hjerte (Dicentra spectabilis) vokser godt i USDA sone 3 til 9. Det oppnår en høyde på ca 2 meter med en bredde på 3 meter. Planten vokser i en klump form. Fra april til mai, produserer anlegget ordnede stammer som har liten rosa og hvite blomster som dingle nedover. Hver blomst er i form av et hjerte og måler omtrent 1 tomme lang. Sortar er tilgjengelig som produserer hvite og røde blomster. Bladverket er dypt dissekert og Lacy i utseende. I løpet av høsten, bladene blir en behagelig nyanse av gult før han døde til bakken for å dukke opp neste vår.

Plante den blødende hjerte i delvis eller full skygge. Det foretrekker godt drenering fuktig jord som har rikelig med organisk materiale. Anlegget lider ingen alvorlige sykdommer eller skadeinsekter, i henhold til Missouri Botanical Garden.

Dagliljer


Flerårig Dagliljer (Hemerocallis hybrider) vokser godt i USDA sone 2 til 10. Mer enn 30.000 navngitte kultivarer finnes. Avhengig av variasjon, er anlegget klassifisert som en eviggrønn, semi-eviggrønne eller sovende flerårig plante. Anlegget er tilgjengelig i et bredt spekter av blomstre farger. Den produserer en stor klump skjema med straplike blader. Bladene varierer i lengde fra 10 til 40 inches. Anlegget produserer entall blomster som varer i bare én eller to dager. Den blomstrende periode kan forlenge for uker eller selv måneder i løpet av høyden av sommeren. Noen varianter produsere duftende blomster.

Plante Dagliljer i fullt sollys. Noen vil vokse godt i delvis skygge. Velg en planting sted med godt drenerende jord. Dele klumper hvert tredje til femte år for å stimulere planten til å fortsette å produsere blomster.

Prangende bergknapp Sedum


Flerårig prangende bergknapp sedum (Sedum spectabile) vokser til en høyde på to meter med en bredde på 2 meter. Bladverket er kjøttfulle og egg formet. En saftig, anlegget har evnen til å beholde vann innenfor sine blader. Hvert blad måler 2 inches i lengde. Prangende stammer er en rosa grønn. Anlegget produserer rødlig-rosa flate blomst klynger som måler opp til seks inches i diameter. I løpet av vinteren, planten dør til bakken, men den returnerer raskt i løpet av våren.

Plant prangende bergknapp Sedum i fullt sollys eller delvis skygge. Den foretrekker en godt drenerende jord. Når etablert den tåler perioder med tørke. Planten vokser godt i USDA sone 4 til 9, ifølge North Carolina State University.