Hovudside

Hvordan Linje en dam med Butyl

by Walther

Etter at du har gjort alle de vanskelige beslutningene om hva slags dam du ønsker, hva slags planter og fisk ville du liker å få, og den riktige liner å bruke, du er klar til å komme ned til virksomheten. Lining en dam med butylgummi er et utmerket valg når det gjelder holdbarhet og lang levetid, men å få dimensjonene riktig for orden og faktisk installerer liner kan være litt vanskelig. Følg de riktige trinnene og installasjonen skal skje på kort tid.

Bruksanvisning


•  Bestem lengden og bredden av butyl du trenger. Butylgummi kan være kostbart i store ark, så måle nøye. Den eneste måten å fikse ting hvis din liner er for liten er å omorganisere eller justere størrelsen på dammen. WaterGarden.com anbefaler at du måle den bredeste og lengste deler av dammen, og deretter legge til dybde to ganger til disse dimensjonene for å få riktig liner størrelse. Legg til en ekstra fot eller to på hver side for overlapping.

•  Plasser en dam underlaget i den utgravde tjern nettstedet. Dam underlayments er vanligvis laget av et syntetisk materiale som vevet polyester, og handle for å beskytte din butyl liner fra steiner og pinner som kan jobbe seg opp under duken gang fylt. I en klemme, tung filt eller til og med stabler av avisen kan fungere, men de kan potensielt redusere levetiden på din butyl liner.

•  Rull din butyl liner nøye over dammen. Stående i midten av liner, arbeide butyl inn i kantene og på hyllene i dammen, jevner ut så mange rynker og folder som mulig.

•  Fyll dammen med vann, sjekke hvert 5 til 10 inches av dybde for rifter og rynker. De fleste av de bretter bør glatt på egen hånd, men fylle sakte å gi bakken under liner "bosette tid" som vann vekten øker.

•  Plasser endelige steiner og mestring rundt ytterkantene av duken for å blande butyl i det omkringliggende området.

Tips og advarsler


  • Ikke la hundene å svømme i dammer laget av butylgummi, som klørne kan forårsake alvorlig skade på liner.
  • Hvis du bor i et område der hjort kan få tilgang til dammen, et lag av grus og stein rundt foringen kanten kan bidra til å forhindre dem fra å tråkke direkte på butyl med skarpe hover.
  • Alltid tillate en ny dam litt tid å etablere bakterievekst før du legger fisken.