Hovudside

Forskjellen mellom Døde & Sovende Branches

by Walther

Døde og sovende grener nakne tilsvarende egenskaper. Verken døde eller hvilende grener produsere bladverk, frukt eller blomster, og de har en tilsvarende tørt utseende over hele vinduet sesongen. Det er en viktig forskjell mellom døde og sovende grener skjønt. Mens døde grener vil aldri produsere løvverk eller blomstrer, sovende grener begynne blomstringen igjen hver ny vekstsesong. Hvis du prøver å beskjære eller opprettholde et tre og trenger litt hjelp kresne døde greiner fra sovende grener, kan noen generelle retningslinjer hjelpe.

Vekstsesongen


I vekstsesongen, noe som skjer fra midten av våren til midten av høsten for de fleste trær, en gren produserer vanligvis noen form for nytt liv, enten løvverk, frukt eller blomster. Anta at noen gren som produserte løvverk, frukt eller blomster i den før vekstsesongen er rett og slett sovende. Hvis en gren ikke produsere løvverk, frukt eller blomster under før vekstsesongen, kan filialen være død.

Høst


Hvis du ikke vet om eller ikke en gren produsert noe liv i vekstsesongen, se etter tegn til liv på grenen. Gjennom høsten, mister en sovende gren sin løvverk og blomstrer, men visnet løv og brukte blomstrer fortsatt kan forbli på grenen. Anta at en gren som idrett noen tegn til vekst i forrige sesong er rett og slett sovende.

Winter Beskjæring


Hvis du ønsker å beskjære et tre i løpet av vinteren sovende sesongen, må du skille mellom døde og sovende grener for å fjerne døde grener fra treet. Hvis du ikke vet om den grenen produsert livet under før vekstsesongen, kan du teste hver gren for sunn tre. For å avgjøre om en gren lever fremdeles, fjerne en liten del av bark fra grenen med en skarp, ren kniv og se på veden under barken. En sovende gren vises grønn, mens en død gren vises brun under barken.

Neste vår


Hvis en gren er ikke en fare, og da grenen bør fjernes uansett om det er dødt eller bare sovende, vente til begynnelsen av vekstsesongen om våren for å finne ut om den grenen er død. Hvis grenen ikke klarer å produsere blader, frukt eller blomster, kan du anta at det er dødt trevirke og fjerne det i begynnelsen av vekstsesongen.