Hovudside

Typer steiner rundt Fosser

by Walther

Typer steiner rundt Fosser

Steiner spille en viktig rolle i å gi en foss en naturlig effekt. Steiner bidra til de menneskelige sansene for syn, lyd og berøring. Synet av steinene bidrar til å identifisere fossen miljø, og steinene gi lyd til vannet som suser over steinene og falle inn i dammen. Følelsen av steinene bekrefter at fossen er reell og ikke en luftspeiling. I tillegg til estetikk, steiner spille viktige operasjonelle roller i strukturering, planlegging og utforming av en foss.

Grus og småstein


Grus og småstein blir brukt som basismateriale. Deres lille størrelse er hensiktsmessig å forankre vannplanter. De jobber også som basismateriale for en foss som er designet for folk å komme inn og nyte. Den lille størrelsen på småstein og grus gjør dem mindre av en sikkerhetsrisiko, slik som en snuble på et større størrelse bergart. Rullesteins farger kan variere fra grå til mørk brun og svart. Størrelser kan være så liten som en ert eller opp til omtrent på størrelse med en fjerdedel. Grus og småstein er de mest rimelige steinmaterialer til bruk for en foss.

Medium og Large Rocks and Stones


Mellomstore og store steiner og steiner brukes til å lage kantene av en foss slik at den har en naturlig effekt. Duken materialet som brukes til å lage dammen for vannet kan holdes nede med steiner og stein. Mindre størrelse steiner og steiner brukes til å forankre pumper, oppsamlere, slanger og vanntette elektriske ledninger. Bergarter som har en vann-slitt eller alderen utseende vil gi en foss en autentisk utseende. Svaberg, for eksempel sort river rock, gjøre et godt valg som de vil tjene deres "anker plikt", men være lite synlig fra bakkenivå. Brown, vil jord-tonet fargede steiner tie i grasiøst med steiner som brukes for synlighet rundt omkretsen av fossen. Flate plater av Bluestone, fields eller skifer kan også brukes til å lage overløp som leder vannet fra fallet i dammen.

Boulders


Boulders lage en foss se ut som om det ble skåret fra jorden og skapt av naturen selv. Jo større størrelsen av stein, desto bedre. En stor kampestein kan tjene som en naturlig foss-side sitter avsats, etterligne en klippe ved en naturlig foss. Huseiere og gjestene kan sitte og nyte lydene og tilstrømning av vann, dyppe hendene i vannet og øse opp vann for å sprute på ansiktet sitt for å kjøle seg ned på en sommerdag.

Steinblokker kan også være stasjonert ved basen av vannet inntreden i dammen området slik at vannet spretter av kampestein eller å legge en ekstra retnings flyt for vannet som det glir inn i dammen. Bergarter inkluderer sandstein, kalkstein og granitt. Sandstein er porøs og kan chip over tid; men det vil avsløre ulike colorations som det forvitrer som vil legge visuell appell. Kalkstein kan brukes i selve foss området; må imidlertid forsiktighet hvis det er fisk i dammen området. Kalkstein kan endre pH-nivået og skade fisk som koi. Granitt er like holdbart som det er interessant i sine graderinger. Imidlertid er granitt en kostbar form av kampestein rock.