Hovudside

Hvorfor Roses Gi av duft som de avgir

by Walther

Hvorfor Roses Gi av duft som de avgir

Duften av en rose er en av de mest elskede dufter i verden; ved å se en, er det karakteristiske duft nesten forventet. Men ikke alle roser lukter likt. Mange har ikke noen duft i det hele tatt. For de som gjør det, flere faktorer spiller inn duften av en rose. Viktigst er det mangfoldet av rosen. Oljer i kronbladene, er mengden av lys en rose utsatt for og den tiden av dagen alle spille en rolle i duften også.

Duftende roser


Noen varianter av roser har liten eller ingen duft. Mange søtt duftende de ikke lukter som en tradisjonell rose. Generelt, røde og rosa roser produsere den mest tradisjonelle duft, mens gule og hvite roser har en tendens til å lukte mindre søt. Noen av de mest duftende rosesorter "Double Delight", "Fragrant Cloud", "Tiffany" og "Chrysler Imperial." Kronbladene av disse rosene, og mange andre, produsere duftende oljer som de unscented varianter ikke.

Petals og Olje


Generelt, jo tykkere og tyngre kronbladene, jo mer tungt parfymert rosen være. Kronbladene av en rose produsere oljer som forårsaker rose å gi av den klassiske duften. Den umiskjennelige duften av en rose faktisk består av flere dufter, inkludert damask, sverdlilje, eple, sitron, kløver, nasturtium og fiolett. Roser som produserer oljer med disse luktene tendens til å lukte som en klassisk rose. Noen varianter av duftende roser ikke avgir en tradisjonell rose duft. Kronbladene av disse rosene har en tendens til å produsere noen av de duftoljer av en tradisjonell rose sammen med andre, for eksempel vin, geranium, mose, appelsin, pepper eller bringebær. Duften av oljer produsert i kronbladene er den primære grunnen en rose avgir duft den gjør. I de fleste tilfeller, jo flere petals en rose har, jo mer duft den produserer.

Vann og Sun


For å fremstille oljer som trengs for duft, krever en rose vann og sollys. På dager når jorden er fuktig og luften er varm, roser tendens til å avgi en sterk duft, som kronbladene produsere mer olje. En tørke eller ekstremt høye eller lave temperaturer ofte vil føre til at rose å gi av mindre duft.

Time of Day


Som oljer i kronbladene forårsake duften av en rose, eksponering for sollys bevirker oljer til langsomt å fordampe i løpet av dagen. De fleste roser er mest duftende først i morgen, når oljene har hatt hele natten for å samle inn. Gjennom hele dagen, vil duften sakte endring, og med forsvinne i noen varianter. Disse endringene avhenge sterkt på duften av rosen i første omgang. Hver enkelt duft en rose produserer fordamper i et annet tempo, noe som kan føre til lengre varig dufter å være mer fremtredende i kveld, og lettere dufter bare merkbar i morgen.