Hovudside

Forskjellen mellom den Bark på Ash & Oak Trees

by Walther

Forskjellen mellom den Bark på Ash & Oak Trees

Ved første øyekast kan barken av asketrær og eiketrær likere. Når de forskjellige varianter blir sett på mer nøye og sammenlignet, men det er noen klare forskjeller. Mange asketrær utvikler hevet rygger med en diamantformet mønster, men dette er ikke sant for alle asketrær. Noen eiketrær og asketrær har skjellete bark med små forskjeller i farge.

Hvit Ask og Oak Trees


Hvit aske bark er grå. Dens markante rygger er blek grå og varierer fra ganske smal til medium bredde. De dype sprekker mellom rygger er mørk grå til mørk brun-grå. Biltmore asketrær ligne mindre hvite asketrær med dypere furer og bredere rygger i barken. Rygger ofte danne en diamant mønster på disse asketrær.

Hvit eik bark er også grå med rygger og smale furer. Som treet modnes, rygger utvide og utvikle en belagt eller skjellete tekstur med smale furer i mellom platene i motsetning til de markerte rygger og furer på hvit aske bark. Innlegg eik bark er lik som hvite eik, men er mørkere og mer grov, med mindre hevet skalaer. Sump hvit eik bark er en mørkere grå-brun med dype uregelmessige sprekker og brede, grove, uttales rygger. Kantene på hvit eik, post eik og sump hvit eik bark danner ikke en diamant mønster.

Red Ash og Oak Trees


Rød eller grønn ask bark er tykk og grå-brun med en rød fargetone. Furer i barken er grunt. De markerte rygger er grov og danne en diamant mønster.

Røde eiketrær har grå-brun eller grå bark med grunne furer men de opphøyde rygger er glatte og belagt. Gamle røde eiketrær har ofte deler av bark uten furer. Young sørlige rød eik bark er glatt, men utvikler grunne furer og mer uttalt rygger som treet aldre. Fargen mørkner også som treet modnes, til slutt å endre fra blek grå til mørk grå eller svart på eldre trær. Kantene på rød og sørlige rød eiketre bark ikke danner en diamant mønster.

Svart Ash og Oak Trees


Svart og europeiske asketrær har begge grå til brun-grå, oppsprukket, skjellende bark. Barken på disse asketrær ikke utvikler en diamant mønster. De skjellende rygger på svart ask bark smuldre når de blir gnidd eller skrapes.

Svart eiketrær har tykk mørk brun til svart bark med grove hevet rygger og dype brede sprekker. Blackjack eiketrær har skjellete, oppsprukket bark, noe som ligner på svart og europeisk ask, men den har en grovere tekstur. Det er mørk grå til nesten svart i fargen. Scarlet eiketrær har grå-brun til grå-svart bark som ligner på blackjack eik bark, men ofte har flekker eller marmorering.

Blue Ash og gul Oak Trees


Blue ash tree bark er blek grå-brun eller blek grå med en liten rød fargetone. Det er tykk med grove hevet skalaer og smale sprekker. Som treet blir eldre, skalaene utvide, utvikle seg til kurs plater. De indre bark endres til blå når strippet fra treet, og når dynket i vann vil slå vannet blått.

Chinquapin eller gul eik har blek grå til blek grå-brun skjellete bark, i likhet med blå aske, men vekten er små. Som de gule eik aldre, skjellende rygger utvikle horisontale pauser eller små sprekker. Eldre pin eiketrær har blek grå-brun bark med smale sprekker og oppvokst skalaer som ligner på blå aske bark men skalaene er små. Unge pin eiketrær har glatt, blek brun bark. Barken på følgende eiketrær vil ikke bli blått eller slå vannet blått.