Hovudside

Hvordan Grow Quinault Jordbær

by Walther

Quinault jordbær produsere to årlige avlinger av store, søte, lyse røde bær - en avling i juni og en annen avling i høst, med noen bær i løpet av sommeren. Lett å vokse og relativt sykdoms- og skadedyrfritt, Quinault jordbær er et godt valg for hjem hage. Quinault jordbær er egnet for planting i US Department of Agriculture hardførhet soner 4 til 8. Plant Quinault jordbær så snart jorda er gjennomførbar i våren.

Bruksanvisning


•  Forbered en hage sted hvor jordbærplanter utsettes for fullt sollys. Selv Quinault jordbær vokse i nesten alle jordtype, må jorda være godt drenert. Spade eller till jorden til en dybde på 8 til 10 inches, deretter spredt 2 til 3 inches av råtten husdyrgjødsel eller kompost over toppen av jorda. Legg en generell, tidsbestemte-release gjødsel med en hastighet på ca 2 kg. av gjødsel for hver 50 kvadratmeter med planting plass. Grave jord endringer grundig ned i jorda.

•  Plant jordbærplanter i rader fordelt 36 til 48 inches fra hverandre, med plantene jevnt fordelt 18 til 24 inches hverandre i radene. Å plante jordbær, bruk en spade eller sparkel å grave et hull for hver plante. Grav hvert hull minst to ganger bredden av rotklumpen så røttene har god plass til å spre seg. Plassere anlegget i et hull med toppen av rotklumpen bare litt over toppen av jorda. Kronen på anlegget - hvor røttene møte stilkene - må ikke tildekkes.

•  Firm jorda rundt plantene, deretter vanne jorda dypt nok til å mette røttene. Etter planting, vann regelmessig, holde jorda jevnt fuktig, men aldri soggy. Om en tomme av vann brukt hver uke gjennom hele vekstsesongen er tilstrekkelig.

•  Klem blomstrer og løpere fra jordbærplanter så snart de dukker opp på plantene, og deretter fortsette å fjerne blomster og løpere til slutten av juni. Fjerne blomstrer og løpere gjør plantene å avlede energi til sunn vekst. Som et resultat, vil jordbærene produsere et fall avling det første året, men vil produsere både juni og falle avlinger begynner året etter.

•  Spre 3 til 4 inches av mulch som halm eller tørt klipt gress enn plantene i slutten av november eller begynnelsen av desember for å beskytte plantene fra vinterkulda. Rake mulch i mellomrommet mellom røttene tidlig på våren så mulch kan lett bli raket tilbake over plantene i tilfelle en uventet kuldeperiode. Fjerne det meste av mulch når faren for frost er over, men la ca en tomme av mulch rundt plantene for å bevare fuktigheten i jordsmonnet og avskrekke vekst av ugress.