Hovudside

Vil kutte Lemons & sure matvarer Skade granitt benkeplater?

by Walther

Vil kutte Lemons & sure matvarer Skade granitt benkeplater?

Huseiere premie granitt benkeplater på kjøkken på grunn av deres high-end utseende og holdbarhet. Til tross for dette holdbarhet, er granitt noe porøs og krever spesiell omsorg for å opprettholde sin skjønnhet på lang sikt.

Granitt Sammensetning


Steinen i granitt benkeplater kan inneholde en rekke mineraler, inkludert kalsitt, spesielt hvis benken er laget av marmor eller kalkstein. Kalsitt reagerer negativt på sure matvarer som sitroner eller appelsiner, forårsaker dulling eller mørke flekker.

Kalsitt Test


Hvis mulig, teste kalsitt innhold av ønsket stein på et utvalg stykke før du kjøper. Hvis dine eksisterende benkeplater er granitt, velg et lite område som ikke er lett synlig. Plassere noen dråper sitronsaft på steinen. Hvis det dulls eller mørkere umiddelbart, er forsegling nødvendig.

Vedlikehold


Kjøpe en kommersiell sealer for din granitt benkeplate og bruke det i henhold til produsentens anvisninger. Bruke et skjærebrett for å tilberede syreholdig mat og plassere brikker under glass. Unngå å bruke rengjøringsmidler som inneholder sitronsaft.