Hovudside

Den beste tiden for Growing Jordbær

by Walther

Den beste tiden for Growing Jordbær

Jordbærplanter vokser over hele USA med frodige, bane dekker vinranker og lyse sommer avlinger. Disse hardføre planter siste for flere sesonger for gjenta frukt avlinger, men gjør best med spesifikke planting ganger, jordsmonn og nettsteder. Du kan plante forskjellige jordbærsorter å utvide innhøstingen.

Årstid


Plante jordbær i tidlig på våren i alle US Department of Agriculture soner etter siste forventede frost for å gi dem en varm start og full sommer med å vokse. Eksakte tidspunktet er avhengig av voksende sone og årets spesifikke værmelding. Jordbær også trives med tidlig høst beplantning i varme USDA sone ni og ti.

Side


Jordbær trenger sol, drenering og luft bevegelse for å vokse og produsere frukt. Plante spirene på 15 til 24 inches hverandre i raden. La tre til fire meter mellom radene for å gi plass for hagearbeid og vekst. Jordbær råte i stående vann, mugg i fremdeles, fuktig luft og mislykkes i dyp skygge.

Jord


Plante jordbær i rike, smuldrete jord for beste resultat. Bruk jord med høyt organisk innhold for jordbær, og bedre jord med torvmose, organisk kompost, råtnet gjødsel eller halm før planting. Starte jordbær med granulær 6-24-24 gjødsel for å oppmuntre rotutvikling.

Fornyelse


Jordbær krever sesong lange omsorg for fruiting og fall fornyelse for neste sesong i blomstring. Denne renovering effektivt består av "nyplanting" plantene. Klippe plantene til jord etter den siste innhøstingen, befrukte dem med 12-12-12 gjødsel, dekke området med 1/2 tommers av matjord eller organisk kompost og vann som vanlig. Strawberry løpere bryte gjennom jordsmonnet som nye planter og vokse gjennom høsten og vinteren til å produsere den neste sesongs blomster og frukt.