Hovudside

Hvordan Grow klatreroser i Pots

by Walther

Hvordan Grow klatreroser i Pots

Du elsker roser, spesielt klatring roser, men du bor i en leilighet. Men å bo i leilighet ikke hindrer deg fra å vokse klatreroser. Det finnes flere varianter av miniatyr roser som vokser 6-10 meter lang og kan med hell dyrkes i en pott. Så lenge de får tilstrekkelig sollys og har noe å trenes på, kan du vokse klatreroser. Å være mindre enn full størrelse varianter, miniatyr roser er lettere å ta vare på og de dyrket i potter kan tas med deg bør du flytte.

Bruksanvisning


•  Se stedet der du har tenkt å sette potten med klatrerose. Alle roser, uansett hva deres størrelse, trenger mye sollys (minst 6 timer) hver dag. Hvis de bare får sol deler av dagen, gjør de bedre med morgensol.

•  Kjøp miniatyr klatrerose og potten for rosen. Disse rosene generelt kan finnes på plante planteskoler eller online på selskaper som Johns Miniatyr Roses. Som steg du velger bør avhenge av størrelsen på modne rose og størrelsen på potten for rosen. Potten bør være minst 8 inches over til å begynne med; rosen kan transplanteres til en større pott senere som det vokser. Sørg for at potten har tilstrekkelig dreneringshull. Hold rose i en solrik beliggenhet og vannes jevnlig til du kan transplantere det til potten.

•  Transplant rosen på et sted der det er noe å fange vann, som en stor kar eller ute på gress, som denne prosedyren kan bli rotete. Bland flere spiseskjeer med all purpose-anlegget mat i en bøtte med vann. Fjern forsiktig rose fra beholderen og sett den inn i bøtte med vann / gjødsel løsning; juster vann slik røttene og noe av den nedre del av rørene er dekket. Dette vil hjelpe rosen har færre problemer med transplantasjon sjokk og vil bosette seg i sitt nye hjem raskere.

•  Bland like mengder plantejord, hagejord og torvmose i en bøtte. Scoop blandingen i potten, til omtrent halvveis full. Flytt rose fra vannløsning i potten og juster høyden på jord slik at rosen er knoppen union (joint-lignende knott mellom rose stokker og røtter) er ca 2 inches under toppen av potten. Nestle rosen litt ned i jorda. Bland mer pottejord, torvmose og hagejord inn i den andre bøtte med vann, inntil det er konsistensen av suppe. Har noen holde rosen på plass i sin nye potten og hell soupy jord rundt rosen, inntil røttene er dekket. Raskt ferdig med å fylle potten, alternerende mellom potting jord og hagejord til beholderen inntil soupy jord blandingen bekreftet. Dette trinnet vil være ganske rotete, som vannet vil begynne å strømme fra bunnen av dreneringshullene.

•  Sett inn et espalier for miniatyr rose å klatre på; plassere den mot kanten av potten for å unngå skade på plantens rotsystem. Spre en 1-tommers lag av mulch på toppen av jorda rundt rose og litt dekker knoppen union. Still rose sin pott i en solrik beliggenhet.

•  Vann den klatrerose daglig i to uker, og deretter annenhver dag i ytterligere to uker. Gradvis avdekke mulch fra knoppen union i løpet av denne tiden. Når du ser rosen legger frem ny vekst, redusere vanning til flere ganger i uken. Med tilstrekkelig dreneringshull, er sjansene på over vanning rose redusert, men ikke la jorda bli oversvømt; det kan skade rose og forårsake sykdom. Som klatre rose vokser, vil det nå mot sollys. Justering av stillingen av potten vil hjelpe rosen vokse oppover.

•  Bind canes av miniatyr klatrerose lett å espalier som de vokser, ved hjelp av hyssing eller fleksibel floral wire. Beskjære miniatyr rose den samme som du ville større varianter og holde jorda under den renset fra løv eller kronblader. Påfør plante mat utviklet spesielt for container-dyrket planter i henhold til sine retninger.

Tips og advarsler


  • Roses av alle størrelser elsker kaffe og te begrunnelse og banan skreller. Spoon noen kaffe eller te grunnlag periodisk på jord under rosen. Grave et lite hull i nærheten av rose, stikke et stykke bananskall i og dekke det opp.
  • Miniatyr roser har torner også; Bruk vernehagehansker når du arbeider med dem.