Hovudside

Hvorfor Gul Knock Out Roses Turn Hvit over tid?

by Walther

Hvorfor Gul Knock Out Roses Turn Hvit over tid?

Utviklet av rose oppdretter Bill Radler, er den gule Knock Out rose den eneste i Knock Out rose samling med floral duft. Kjent av varemerke navn Sunny Knock Out, er dette patenterte plantens sorten navnet Radsunny. Denne gule rose gener fører naturligvis de gule pigmenter i kronbladene å falme etter åpning, ofte forlater den mest intense gule farge bare i basal sentrum.

Flower Pigmenter


De gule pigmenter som farger Sunny Knock Out roseblader er kjemiske molekyler. Vanligvis oppstår gul farge fra forskjellige kombinasjoner av de pigmenter som kalles flavenoids og karotenoider. Innenfor blomsterblad, varierende nivåer av vann, hormoner og andre kjemiske egenskaper, så som pH eksisterer. Ettersom noen av de indre betingelser i et kronblad endringer skjer produksjonen eller nedbrytning av de gule pigmenter.

Fading Petal Color


Gartnere vet at varmere temperaturer har en tendens til å føre til Sunny Knock Out rose sin utsprungne blomster for å slå blekere gul eller kremhvit. I motsetning i kjøligere, omgivelsesbetingelser, som for eksempel tidlig i høst, rose blomster beholder sin dypere gul farge lenger. Bright, varmt sollys virker også å varme blomstene og dermed akselererer falming fra gul til kremhvit. Eldre blomster tendens til å svekkes og pigmenter til å bryte ned for å avdekke mer av en utvasket krem ​​til hvitt utseende.

Geografiske Betraktninger


Sunny Knock Out rose er rangert hardfør over US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 5 til 11. I deler av den nordlige USA som liker en kjølig sommer, kan de gule pigmenter i roseblader vedvare lenger etter blomsten åpner eller forverres mer sakte over tid på grunn av lavere temperaturer. Derimot, hvis dette nypekjerret vokste i det sørlige Texas, den ekstra lys intensitet og varme sommeren vil raskt føre til falming av den gule fargen så snart knoppen åpner. Det er mulig i sør Florida, der ingen vinter frost kan forekomme, at Sunny Knock Out rose blomst som åpner i desember eller januar forbli gul lengre og med hint av rosa pigmenter siden temperaturene er kule og solstråler mindre intens.

Voksende Betraktninger


Enhver rose som vokser i mindre enn optimale forhold kan produsere dårlig farget blader eller kronblader. En Sunny Knock Out rose som er i tørr, sandholdig jord eller varig en langvarig sesong tørke kan ikke produsere blomster med så mye pigment, siden ressursene er begrenset. Riktig gjødsling, vanning og en gjestfri vær regime kan påvirke hvordan gule blomstene utvikle utgangspunktet. Men, det er bare en naturlig funksjon i denne rose sorten at de gule kronblad pigmenter falme.