Hovudside

Hvordan å fjerne mugg fra sheetrock

by Walther

Hvordan å fjerne mugg fra sheetrock

Sheetrock, et varemerkenavn for gips, blir en grobunn for mugg hvis den blir våt. Før du begynner å fjerne mugne gips, eliminere noen kilde til fuktighet, som en vannlekkasje, og sørg for god ventilasjon for å tørke alt ut. Ikke bruk fans. Muggsoppsporer reise på luftstrømmer, så fansen kan spre problemet. Når du har fullført fjerningen, se på området nøye i flere uker for å sørge for at formen ikke tilbake.

Bruksanvisning


•  Ta på gummihansker og en maske. Åpne ytterdører og vinduer for å lufte området.

•  Mål mugne delen av gips. Hvis det går mer enn 25 kvadratmeter, anbefaler den amerikanske Federal Emergency Management Agency ringe en profesjonell til å eliminere mold problem. Hvis det er mindre enn 25 kvadratmeter, kan du rense det selv.

•  Lukk av andre deler av ditt hjem for å hindre muggsporer fra å migrere ut av reparasjonsområdet. Bruke engangs plastduker til å dekke innganger. Steng av sentrale luft og varmesystemer som kan suge muggsporer i dine ventiler og kanaler.

•  Kast eventuelle nærheten porøse materialer som er mugne eller som du tror kan mugne. For eksempel, hvis en teppet i nærheten av mugne sheetrock er våt, er sjansen stor for at det vil utvikle mugg. FEMA sier: "Når du er i tvil, kaste den ut."

•  Bruk et verktøy kniv til å score rundt mugne område av gips. Hvis området er stort, bruke verktøyet kniv til å score gips i flere mindre biter.

•  Bryt et hull i gips med en hammer. Trekk bort gips med hansker på hendene ved å klikke det på innsnittslinjene. Sett hver brikke i en stor søppelsekk. Forsegle hver pose tett så snart den er full.

•  Bruk varmt vann, en stiv børste og en ikke-ammoniakk vaskemiddel for å skylle alle harde, ikke-porøse overflater i nærheten av området, inkludert innsiden av veggen. Bruke en våt-tørr vakuum for å fjerne vannet og for å støvsuge overflatene inne i veggen.

•  Lag en løsning av 90 prosent vann, 10 prosent blekemiddel. Desinfiser reparasjonsstedet og området rundt med løsningen. FEMA anbefaler å la løsningen sitte på overflater i minst 10 minutter, skylling med rent vann og ved hjelp av våt-tørr vakuum for å fjerne overskuddet.

Tips og advarsler


  • Vent til området er helt tørt før du setter den sheetrock med et nytt stykke. FEMA sier dette tar vanligvis to til tre dager.