Hovudside

Hva bør jeg Spray Mine tomatplanter Med for larver?

by Walther

Hva bør jeg Spray Mine tomatplanter Med for larver?

Tomat hornworms er en larve som lever av tomatplante blader og frukt. Larver av hauken møll, hornworms har særegne hvite striper og sorte horn som stikker ut fra sine steiler. Hvis venstre ubehandlet, kan en infisert av hornworms alvorlig skade tomatplanter, fjerne løvverk og hindre oppblomstring og frukt vekst.

Kjemiske sprøytemidler


Påfør en kommersiell insektmiddel til dine tomatplanter. Kjemiske sprøytemidler som inneholder acephate, diazinon eller malathion kan sprøytes direkte på larver. Vær oppmerksom på at kjemiske insektmidler kan drepe andre insekter som er gunstig for hagen din.

Biologiske Sprays


En spray som inneholder Bacillus thuringiensis (Bt) er et tryggere alternativ til kjemiske insektmidler. Kommersielle spray som inneholder Bt er lett tilgjengelig i de fleste hagesentre. Spray dine tomater 'bladene grundig, og hornworms dø etter å ha spist de behandlede områdene. Bt er ikke skadelig for andre insekter eller dyr og er trygt å bruke i nærheten av vann.

Hjemmelaget Sprays


Bt er tilgjengelig i pulverform, som kan oppløses i vann og anvendt som en hjemmelaget insektspray.

Alternative behandlinger


Fjerne større larver hånd i morgen eller tidlig på kvelden når de sannsynligvis vil være synlig når de spiser. Sjekk undersiden av bladene. Larver som viser tegn på parasittinfeksjon, for eksempel små hvite egg eller kokonger festet til kroppen sin, bør overlates, ettersom de vil bli drept når eggene klekkes. Kjøpe nyttige insekter, for eksempel parasittiske vepsene og lacewings, og slipper dem inn i hagen din som et naturlig forsvar mot sommerfugllarver og andre vegetabilske hage skadedyr.