Hovudside

Når å beskjære Purple ærbar Trees

by Walther

Når å beskjære Purple ærbar Trees

Vet også som kysk berry, kysk treet, indisk krydder, Texas lilla og munk pepper, lilla kysk treet (Vitex agnus castus) er innfødt til Vest-Asia og Middelhavet, knyttet til både sitron verbena og jernurt. Ofte referert til som et tre, i virkeligheten denne høye woody plante er en multitrunked busk som vanligvis vokser like bred som den er høy. Planter er eviggrønne i noen klima, men i områder med kaldere vintre, planter gå i dvale i vinter og mister bladene eller dø tilbake helt.

Hage bruksområder


Planter er raskt voksende og svært raskt etablere uansett hvor du måtte trenge rask sesongens farger eller privatliv. Lilla kysk treet er slående som et eksemplar plante eller liten uteplass treet, nyttig som et gjerde eller privatliv hekk i store meter og fleksibel i dype senger der det kan bli "hengslete opp" for å imøtekomme en story av mindre busker og planter. Attraktiv, fot lange panicles av lavendel eller himmelblå blomster er magneter for kolibrier, sommerfugler og bier nesten hele sommeren. Dette er en av de få vinterhardføre busker som produserer blå blomster. Avhengig av sorten, blomster kommer også i lilla - mest produktive - og hvit og rosa. Ifølge Southern Living magazine, humler elsker denne busken så mye de ofte sove på blomstene om natten.

Andre bruksområder


I middelalderen trodde folk potions laget av tørket pepperlike lilla kysk treet bær ville dempe libido, og dermed den tradisjonelle navn munk pepper. I dag er Vitex ekstrakt mye brukt som en urte supplement for å lindre menstruasjonsproblemer - PMS - og behandle infertilitet. Sørg for å diskutere sikker bruk av en urte supplement med legen din. Blomst klynger eller panicles gjøre gode snittblomster. De kan også tørkes for dekorative eller håndverk bruk. Slakte blomster tidlig i blomst syklus, som blomster begynner å åpne i bunnen av panicle stammen, og henge dem opp ned i små buketter til tørk.

Økende Purple ærbar Trees


Lilla kyske trær er lettstelte Southern klassikere, tolererer varme samt tørke når plantene er godt etablert. Gi dem rikelig med vann i tidlige år, skjønt. Busker trenger full sol og godt drenert jord og moderat gjødsel om våren. Lilla kyske trær er hardføre gjennom US Department of Agriculture sone 6, og i sone 5 busker kan dø tilbake til bakken på grunn av vinterkulda, men spire igjen og blomstre neste sommer. Denne årlige dieback resulterer vanligvis i mindre anlegg.

Beskjæring


Lilla kyske trær blomstrer bare på ny vekst så gjør alt beskjæring på slutten av vinteren, før ny vekst begynner våren. Trene unge busker til bare fire eller fem hovedbadebukser. Lilla kyske trær trenger regelmessig beskjæring for å være attraktive og godt formet. Rense ut busk sentrum, kutte ned alle sidegrener fra hovedbadebukser. Beskjære tilbake Twiggy vekst i endene av grenene, også. Trim brukt blomstring stammer umiddelbart å oppmuntre til en annen, sen-sommer blomst. Å revitalisere en ustyrlig lilla kysk treet, klippe den tilbake til bakken i vinter. Det vil fortsatt spire om våren og blomstrer i sommer, selv senere enn vanlig.