Hovudside

Økologiske urter for skadedyrkontroll

by Walther

Økologiske urter for skadedyrkontroll

De naturlige stoffer i mange urter gjør dem egnet for skadedyrbekjempelse, som er tiltalende hvis du ikke ønsker å måtte spraye huset med kjemiske plantevernmidler. Ytterligere eliminere plantevernmidler ved å velge økologiske urter. Selvfølgelig, dette er ikke kulinariske urter, som kan gjøre dem vanskelig å finne, så den beste måten å sørge for at du får de urtene du ønsker er å vokse dem selv. Andre urter har også sine bruksområder (potter av de fleste live urter vil motvirke mus), men her er noen av de mest potente.

Tansy


Plant reinfann i full sol, et sted hvor den kan spre seg. Smuldre de tørkede blader i vinduskarmene eller døråpninger å avskrekke maur fra å komme inn. Eller henge bunter for å avskrekke fluer. Ikke legg reinfann hvor som helst husdyr eller små barn kan ha tilgang til det, som det er giftig hvis tatt internt. Gravide kvinner bør ikke håndtere reinfann med bare hendene.

Rue


Noen mennesker plante rue nær sine foran og bak dører fordi det frastøter lopper og mygg. Vær forsiktig med å plante det der folk kan komme til å børste mot den med bare ben, som rue kan føre til irritasjon hos personer med sensitiv hud og planteoljer kan dramatisk forsterke effektene av solen, forårsaker berørte områdene til å brenne. Hvis du plante rue langs gjerdet linjer, kan det bidra til å holde uønskede katter ut av hagen din. Det kan tørkes og tilsettes til anti-møll mikser

Malurt


Plant malurt i sin helhet til en del sol i dårlig jord. I konsentrert form er det et insekticid. Det kan også være tørket og blandet med anti-møll blandinger for poser. Tradisjonelt ble malurt te brukes til eliminerte innvollsorm i både mennesker og dyr. Den flytende konsentrat er fortsatt selges i helsekostbutikker for dette formålet, men forsiktighet bør tas i bruk fordi store doser kan være giftig, og du sannsynligvis lurt å sjekke med din veterinær før du bruker den på kjæledyr.

Pennyroyal


Konsentrert Pennyroyal har vært brukt som grunnlag for noen urte insektmiddel spray. Bladene kan brukes som strødde urter i senger for å hindre lopper og chiggers. Skap, vil det hjelpe å bli kvitt maur, og i hagen frastøter det bladlus og kål ormer. Pennyroyal er relativt ikke-giftig, men det bør ikke brukes av gravide kvinner. Det er et medlem av mynte familien, og de fleste mints har noen pest avvisende egenskaper. Noen mints (kattemynte, Kattemynte) vil frastøte mygg, mens på samme tid tiltrekker katter.

Citronella


Sitrongress er nydelig lemony smaken i en rekke thailandske og vietnamesiske retter. Det er også et medlem av Cymbopogon familien, som betyr at det er en nær slektning av citronella gress. Bruk noen av de Cymbopogons å frastøte mygg. Konsentrert sitrongress olje kan brukes som plantevernmiddel. Lemongrass liker full sol og god drenering. Vær forsiktig når du håndterer, som de skarpe kantene på gressblader kan skjære deg.

Lavendel


Hele tørket lavendel blomster har lenge vært brukt i lin skap og håp kister for å hindre møll. Dryss lavendel biter på teppet før støvsuging å hjelpe frastøte lopper, eller linje langs baksiden av skap for å hindre Sølvkre. Lavendel er ansett som en kulinarisk urt, men det bør ikke brukes av gravide kvinner.