Hovudside

Hvordan å høste Lavendel

by Walther

Den aromatiske duften av lavendel har vært brukt i århundrer for å berolige sjelen med duftende såper, sjampoer, poser og oljer samt i matlaging og baking. Lavendel er en urt som produserer beroligende, beroligende og sedative effekter samt vakre bestander av lavendel, blå, rosa og hvite blomster til hagen din. Les videre for å lære hvordan å høste lavendel.

Bruksanvisning


•  Kjøp små lavendel planter fra en barnehage eller hagesenter og transplantasjon i din egen hage. Lavendel er en hardfør flerårig urt og liker masse sol. Du kan vokse lavendel fra frø eller stiklinger, men den enkleste måten er å starte med små, etablerte planter.

To Grow lavendel i full sol og godt drenerende jord. Gjødsle en gang eller to ganger i sesongen.

•  Harvest-lavendel rundt slutten av juni eller første del av juli i tidlig morgen når oljer i anlegget er sterkest.

•  Velg stilker som er nesten fullt ut i blomst. Skjær stilkene og spre dem ut løst på en skjerm for å tørke eller binde flere stammer sammen med en gummistrikk og henge opp ned i et tørt, luftig plass til å tørke.

•  Fjern lavendel knopper fra stilkene. Dette kan gjøres ved å anbringe et gummibånd-bundet stengler i en ren putevar. Rull den opp og trykk forsiktig og rull den som du ville en kjevle. Gjør dette på et flatt underlag. Scoop knoppene ut av putevar og sile gjennom å fjerne eventuelle store rusk.

•  Bruk høstes lavendel knopper i avstressende pose puter, lavendel øye puter, drøm puter, skuffe liners, beroligende lavendel bad soaks, lavendel såper og oljer, vaskerom booster, tørketrommel pose, teppe oppfrisker og mange andre bruksområder for sjelen .

Tips og advarsler


  • Bruke tørket lavendel for kulinariske godbiter til essensielle oljer og beroligende midler. Lavendel kan brukes i supper, salater, stuinger, brød, kaker gelé, sukker, iskrem, ost, te, kjøtt og bart lavendel stammer gjøre rart grillspyd.
  • Plassere lavendel knopper på grill kull mens grilling kylling å gjøre aromatisk lavendel kylling. Også plassere noen lavendel knopper på kull eller bål glør å frastøte mygg. Lavendel er en naturlig myggolje.
  • Lavendel er ikke egnet for frysing.