Hovudside

Hvordan Deep Må jeg Plant tulipaner?

by Walther

Hvordan Deep Må jeg Plant tulipaner?

Tulipaner er relativt lett å vokse hvis pærene er lyd og plantet riktig. Riktig planting innebærer å forberede jorda for god befruktning og drenering og plassere pærene i riktig retning og på riktig dybde.

Tommelfingerregel


Som en generell tommelfingerregel, bør blomstrende løker bli både plantet og avstand ved å måle tre ganger høyden av pære. Det betyr en pære som måler 2 inches høy bør plantes på en dybde på 6 inches og linjeavstand 6 inches fra omkringliggende pærer. Ved måling av settedybde, måle ned til bunnen av pæren.

Måling fra Topper


De fleste tulipaner bør plantes slik at de vil ha ca 5 inches av jord over dem.

Grave sengen


Siden tulipaner, som de fleste planter, gjør best med tilstrekkelig drenering, grave dypere for å gjødsle og tilstand jorda som vil være under plantet seng. Bulb pakkene inneholder vanligvis tips om å forberede og gjødsle jorda med beinmel eller andre produkter.

Hvordan Grav


University of Illinois plante spesialist Ron Cornwell anbefaler grave senger for tulipaner med en hage spade stedet for å bruke en pære planting verktøy utviklet for å gjøre individuelle hull. Han forklarer at dette gir bedre drenering og jordkvalitet.

Sitte pærer


Når en seng er utarbeidet, Nestlé flat - rot - enden av pæren forsiktig ned i jorda. Hvis du plante sent i sesongen, fjerne papery lag av ytre huden for å hjelpe pære rot raskere. Når pærene er på plass, dekk dem til riktig dybde med jord.

Tid til Plant


Tulipaner er generelt plantet i høst for å gi pæren tid til å heie før sin vårblomstrende. "Oktober er en ideell tid for å plante dem for en fargerik våren neste år," sier University of Missouri horticulturalist David Trinklein.