Hovudside

Typer av Tropical Ferns

by Walther

Typer av Tropical Ferns

Det er noe mykt og døsig om tropiske bregner. De ruslet i den varme, fuktige luften, skaper en virvel av hviskende lyd og tekstur. Tropiske bregner vokser der temperaturen er minst 60 grader Fahrenheit, hvis ikke varmere. Dyrking av tropiske bregner utendørs er ikke hensiktsmessig for de fleste av oss, men heldigvis er det mange arter som kan brukes som houseplants.The flertall av de tropiske bregner er fra Asia og Afrika, men Australia og New Zealand har også lokale arter.

Bregne Basics


Bregner er gamle planter som har blitt funnet å eksistere 350 år siden. Omtrent 12.000 arter av bregner vokser rundt om i verden. De formerer seg i kraft av sporer som holdes på slutten av blader i sporangia eller under bladene. Tropiske bregner primært finnes i regnskogene og er klassifisert som Old World bregner. New World bregner omfatter de kjøligere vestlige halvkule planter. Bregner er viktige for økosystemet, men deres habitat krymper på grunn av forurensing, avskoging, utvidelse og menneskelige inngrep.

Tropical Fern Habitat


Forskjellige habitater finnes for forskjellige bregner. Vi har en tendens til å tenke på dem som vokser på et kjølig, skyggefull skog, men noen trives i sin helhet solen. Bregner trives i høy luftfuktighet. De kan vokse i sprekker mellom steiner, nesten alle typer jord så lenge det drenerer godt og selv på hverandre. Denne spesielle vane kalles epifyttiske. Epifytter kan også vokse ut av treet crotches eller andre områder hvor det ikke er jord, men bare organisk materiale for å overleve på.

Innendørs Ferns


Boston bregne er en klassisk potteplante. De fleste gartnere kjenner noen som har det bregne i et fuktig, godt opplyst område. Asparges bregne er en annen vanlig sett plante som vokser lange, fjærblader. Staghorn bregner ta noen spesiell omsorg i dyrking, men er epifyttiske og kan dyrkes på et stykke tre. Maidenhair bregne er en skummende nesten Lacy plante som vokser godt i middels lys innendørs. Asplendium Nidus, eller fuglerede bregne, er en søt liten plante ideell for stuebordet. Det er mange flere tropiske bregner egner seg for innendørs voksende.

Native og naturalisert Ferns


De fleste av de "innfødte" bregner faktisk er naturalisert men trives i Florida og lignende klima. Hawaiian trebregne (Sadlera cyatheoides), pohole bregner og mange flere kan bli funnet på øyene. Det er mer enn 50 endemiske arter av tropiske bregner, de fleste som er eksotisk og finnes bare i Hawaii. Andre er i vanlige familier som Stortelgfamilien, Athyriaceae og Hestesprengfamilien, som kan finnes i en eller annen på fastlandet skjemaet. Florida er hjem til mange andre innfødte arter som Adiantum, Tectaria, Ctenitisslekten og Nephrolepsis eller Boston bregner.