Hovudside

Hvordan bruke Olje på Oak Furniture

by Walther

Hvordan bruke Olje på Oak Furniture

En olje finish gir mindre beskyttelse for møbler enn en lakk, men viser åretegning mer tydelig. Møbler olje er laget for å brukes på usminkede tre. Hvis du ønsker å farge treverket før oljing, bruke en vannbasert beis for å la treverket absorbere oljen behandling. Velg en olje som gir den finishen du ønsker for dine møbler. Felles møbler oljer inneholder linfrø, tung, dansk, teak og mineral. Noen sprøytepolerings også inneholder en silikonolje som etterlater en glatt skinne på overflaten av treet.

Bruksanvisning


•  Rengjør tre med en lett fuktet klut for å fjerne støv og skitt fra overflaten. Overflødig vann kan føre til hevelse og skader på parkett, så bruk vann sparsomt på duken.

•  Påfør møbler olje til en ren, tørr klut. Gni oljen inn i treet med lange slag, etter tre korn. La oljen tørke helt. Noen oljer som linfrø kan ta flere dager til helt tørre.

•  Slip møbler med en fin-sandpapir hvis overflaten er ujevn, og tørk av med en fuktig klut. Påfør et andre strøk med olje, og la det tørke helt. Nye, uferdige møbler kan kreve flere strøk med olje for å oppnå ønsket finish.

Tips og advarsler


  • Bruke linolje på prosjekter som tidligere har blitt oljet med linfrø, men vurdere å bruke dansk eller teak olje for nye prosjekter. Disse oljene tørker raskere og gir mer beskyttelse enn linfrø.
  • Tillate olje gjennomvåt filler å tørke grundig før du kaster dem. Bygget opp varme i oljer kan forårsake brennbarhet.