Hovudside

Juridisk ideer for en asymmetrisk Entry

by Walther

Juridisk ideer for en asymmetrisk Entry

Skape balanse i et landskap med perfekt symmetri i planter (deres type, vane, farge og form) er relativt enkelt og rett fram. Hvis ditt hjem inngang er off-set helt til venstre eller høyre på bygningens fasade, oppstår asymmetri eller visuell ubalanse. Eller, hvis en slående arkitektonisk funksjon som en kolonne eller et vindu er utelatt, huset eller inngangen samlet kan se uferdig eller ustabil. Late inngangsdøren hviler på en trekant poeng (en skala). Tenk deg hvilken størrelse funksjonen eller element som er nødvendig i større landskap å visuelt gjøre døren visuelt balansere på toppen av skalaen.

Prøve Plant


Velge en dekorativ og slående tre eller busk kan gi visuell vekt til en asymmetrisk portrom. Hvis inngangsdøren ligger langt til venstre for foran fasade, plante et tre til venstre for døråpningen vil balansere den visuelle "vekt" på begge sider av døråpningen som illustrert ved University of Missouri Extension. Texas A & M University anbefaler å plante et tre eller busk som vokser stort nok til å være i riktig skala med huset. For eksempel, hvis det er en to-etasjers hjem, velger et tre eller busk som vil vokse minst like høye som huset eller bred nok til å bli lagt merke til fra gaten eller fortauet. Ikke plante en veldig smal eller høy plante, skjønt, som sin visuelle "tynnhet" kanskje ikke synes å balansere tyngre blokk-formen på huset. Velg trær eller busker med multi-sesong interesse som ganske bark, blomster og fall løvverk farge så det er alltid konkurrerer om oppmerksomheten på den ubalanserte siden av inngangsdøren. Vurdere ground eller liten busk under-beplantning for å gjøre landskapet umiddelbart rundt prøven treet ser wellconceived og designet for å se knyttet til huset.

Container


Hvis en kolonne eller vindu mangler på bygningen fasaden og gjør inngangen døråpning ser naken eller ubalansert, vurdere å legge en arkitektonisk interessant container der kolonnen eller vinduet skal være. Beholderen kan frimodig farget for å trekke oppmerksomhet, eller være like kjedelige, men stor nok til å holde en favoritt plante eller årlig blomst sammensetning. Beholderen eller plantemateriale i den kan motvekt vinduet eller kolonnen på den motsatte side av inngangen. En hengende kurv er en annen type beholder som kan brukes til å bringe visuell balanse til et portrom.

Hardscape Feature


Snarere enn å bruke en beholder til å oppveie ubalansen ved husets inngang, kanskje et annet tre, kan stein eller metall funksjonen benyttes. En nyttig trebenk kan plasseres i nærheten av døren på motsatt side av vinduet eller kolonne, eller en statue eller abstrakt metall stykke kunst. Dessuten kan en blokk med hvit espalier, kobber postkasse, dekorative rekkverk, eller innrammet maleri egnet for utendørsforhold monteres for å lokke øyet til siden av inngangen der en balanse vindu eller kolonne mangler.