Hovudside

Birch Bark Damage

by Walther

Birch Bark Damage

Bjørk er en art av små og mellomstore trær som tilhører Betulaceae familien. Løvtrærne varierer i høyde fra 40 til 70 fot med et spenn på 35 til 60 fot. Noen sortar av bjørk inkluderer papir bjørk, gul bjørk og hvit bjørk. Never kommer i ulike farger og skreller lett inn i tynne snitt med merk mørke horisontale linjer. Mange typer økologiske trusler skade barken på bjørketrær.

Skadedyr


Bronse bjørk borer er en bille som tilhører Buprestidae familien. Denne pest tunneler under barken på treet, borer deretter D-formet utgangshullene i barken på bjørketrær. Bronse bjørk boremaskiner forårsake skade og stress til bjørk trær; gjentatte angrep til slutt føre til døden av treet. Unngå å plante trær i direkte sol og bruke sykdom-resistente arter som river bjørk (Betula nigra) for å minimere disse skadelige skadedyr. Bjørk blad gruvearbeidere angripe løvverk av bjørketrær, forårsaker vann gjennomvåt flekker å dukke opp. Løvverk faller av og resulterer i spenning til bjørk. Overdrevent stress forlater bjørk mottakelig for andre sykdommer og skadedyr skadelige til barken på treet.

Sykdommer


Bakteriell wetwood er en sykdom som rammer mange bjørkeartene. Flere arter av bakterier ofte involvert i utseendet på wetwood inkluderer Enterobacter, Klebsiella og Pseudomonas. Bakteriell wetwood starter som en gulaktig misfarging på treets stamme og resulterer i stinkende, slimete oser kjører ned stammen på treet. Dette oser er giftig for treet og forårsaker sprekker i bark og rot skade. Forebygging av bakteriell wetwood begynner ved å eliminere stress til bjørketreet. Anthracnose er en soppsykdom som skader bjørketrær ved å danne små, avrundet brune flekker med dype brune kanter langs løvverk, kvister og greiner. Tidlig tap av blader på grunn av anthracnose fører til at treet for å svekke og åpner det for angrep av skadedyr.

Dyr


Ville dyr ofte føre til skade på bark på bjørke treslag. Om vinteren, når det er lite mat, ville dyr fôr for en kilde til næring. Hjort spiser bark, kvister og blader av bjørketrær. Mannlige hjort gni geviret på treet, noe som resulterer i tap av bark. Gnagere bruker bjørketrær som en matforsyning. Kaniner er en annen art av ville dyr som spiser ulike deler av bjørketrær. Overfôring av disse ville dyr fører til skader og død av et tre.

Vær


Tøffe værforhold kan skade mange deler av bjørketrær inkludert bark. Snø og is hopet seg opp på greiner legger ekstra vekt og fører til brudd av lemmer. Innpakning mindre bjørketrær sammen med strimler av teppe eller nylonstrømper bidrar til å hindre gren brudd; fjerne disse innpakning før våren for å unngå girdling. Kalde temperaturer noen ganger føre dieback å skje i bjørketrær. Sunscald skjer når solen varmer opp bark på en kald dag, så skifter eller blir skjult av en sky. Bark temperaturene falle plutselig resulterer i døden av vev, forårsaker lange, tørkede sprekker i bjørk treets bark.