Hovudside

Hvordan Blanch og Freeze grønne bønner

by Walther

Hvordan Blanch og Freeze grønne bønner

Grønne bønner er lav-kalori, lav-fett grønnsaker som inneholder høye nivåer av kalium, kalsium og kostfiber. Du kan enkelt forvelle og fryse grønne bønner hjemme. Blanchering innebærer skålding de grønne bønner i kokende vann i en svært kort tid. Den blanche prosessen stopper enzymer som forårsaker grønne bønner å miste næringsinnhold, farge, konsistens og smak. Det myker også de grønne bønner, noe som gjør dem lettere å pakke og fryse.

Bruksanvisning


•  Velg grønne bønner til å fryse. Velge unge, ømme bønner med en lys grønn farge og fast, skarpe pods som snapper lett. Skylle grønne bønner i kaldt vann, forkaster de viser kviser, wilt, råtnende flekker eller blåmerker.

•  Snap stammen ender av dine grønne bønner. Trekk av strengene, hvis det er nødvendig. Smekk bønnene i 1- til 4-tommers biter. Sortere de grønne bønner etter størrelse. Du vil at alle dine bønner for å være omtrent samme størrelse slik at de alle Blanch i samme tidsperiode.

•  Ta en gryte med vann til å koke. Bruk en liter vann for hver kilo grønne bønner. Sett dine bønner i en blanche kurv. Du kan også bruke en wire kurv, en cheesecloth sekk eller et metall dørslag. Forsiktig plassere dine grønne bønner i kokende vann. La vannet tilbake til en byll og sette timeren din i tre minutter.

•  Kule dine grønne bønner umiddelbart etter forvelling dem. Plassere dine bønner i isvann og la dem trekke i tre minutter å fullstendig stoppe kokeprosessen. Hell dine grønne bønner i et dørslag og la dem renne godt.

•  Hell dine grønne bønner i lufttette plastbeholdere eller baggies. Pakke bønner tett og la ca 1/2 tommers av headspace. Etikett og dato beholderne og straks sette på de grønne bønner i fryseren.