Hovudside

Slik fjerner Super Glue Fra Glass Lenses

by Walther

Slik fjerner Super Glue Fra Glass Lenses

Super Glue er en sterk bonding lim som brukes i alle typer applikasjoner, fra modeller til hjemme reparasjoner. Limet kan være farlig hvis det brukes på feil måte, og kan til og med lime kjøtt sammen, for eksempel fingre. Hvis du arbeider med superlim, noe som er en klar væske, kan du ikke legge merke til at du fikk noen på deg selv; før det tørker, kan du ved et uhell overføre den til andre steder, for eksempel hår eller briller. Fjerne lim fra linsene, derimot, er ikke så vanskelig som å fjerne den fra andre steder.

Bruksanvisning


•  Rengjør glasslinse med linserens for å fjerne eventuelle rester. Dette vil tillate deg å se limet mer tydelig og vet hva området for å konsentrere seg om.

•  Sug linsen i varmt vann; Super Glue festet til glass vil noen ganger komme seg i vannet. Pop linsen ut av rammen og bare suge linsen i vannet. Legg en vaskeklut i vannet først, slik at objektivet vil ha noe å hvile på for å unngå riper.

•  Trekk linsen ut av vannet etter fem eller ti minutter.

•  Gni linsen med et glass linse pusseklut. Hvis limet løsner, så er du ferdig. Hvis den ikke gjør det, må du bruke et sterkere stoff.

•  Dypp en bomullsdott i aceton neglelakk remover. Den remover må være aceton-basert.

•  Gni bomullspinne på superlim. Dette vil svekke bindingen, og limet skal tørke av med linseklut. Prøv vann først, fordi det er tryggere. Hvis du har et spesielt belegg på linsene, ta kontakt med din brille maker for å se om aceton vil skade den før du fortsetter.