Hovudside

Hvorfor er Sand blåsing av en Pool-filter?

by Walther

Hvorfor er Sand blåsing av en Pool-filter?

Hvis du har lagt merke til sand som samler seg på bunnen av bassenget, lurer du kanskje på hvorfor sand blåser ut av en pool filter. Ganske sannsynlig bassenget er utstyrt med et sandfilter og sand vises i bassenget indikerer et mulig problem med filtreringssystem. Det finnes flere ulike problemstillinger som kan være årsaken sand til å bli blåst tilbake i bassenget; som alle vil kreve demontering av filtertanken for å finne og løse problemet.

Funksjon


Med sandsbasseng filtreringssystem, skyves bassengvannet gjennom et sjikt av filtersand som ligger på bunnen av filtertanken. Det rene vann blir deretter tvunget gjennom et sett av rør som kalles sidebrønner, som er plassert på undersiden av sandlaget, og deretter resirkuleres tilbake til bassenget. Når sanden blir fylt med rusk fra bassenget, er det rengjøres med en backwashing prosess, som i utgangspunktet består av å kjøre filteret i revers for å utvise avløpsvann.

Spesifikasjoner


Vanligvis består et svømmebasseng sandfilter av en en-brikke tank med en multiventil på toppen eller på siden av tanken; eller en to-delt tank fastklemt eller boltet sammen i midten. Lateral rør som vanligvis er skrudd eller smekket på plass er funnet i bunnen av tanken sammen med manifoldrøret (rør med flere sideveis uttak) som er forbundet til sidebrønner, og fører til multiventil. På toppen av sidebrønner sitter en seng av spesiell filtersand.

Lateral Manifold Assembly


Formålet med sidebrønner er å tillate vann å strømme gjennom sanden og filteret, samtidig som sanden i filtertanken. De sidebrønner er små rør med åpninger som tillater vann å passere gjennom, men ikke sand. Av og til kan disse laterals sprekke eller brekke slik at sand for å få blåst tilbake i bassenget. Manifoldrøret også kjent som standrøret kan også sprekke eller bli ødelagt, noe som også vil la sand flukt tilbake i bassenget.

Ta av Sand


Når all sanden har blitt fjernet fra filtertanken, kan det laterale manifoldenheten kan fjernes for inspeksjon. Hvis laterals skru inn i manifolden rør individuelt du kan erstatte enkelt laterals som nødvendig, ellers kan det hende du må bytte hele lateral manifold forsamlingen.

Sjekk for Gaps


En annen grunn til at sand kan være blåsing av et basseng filter er et gap eller et rom mellom sidebrønner og det punkt hvor de er koblet til manifoldrøret. Dersom sidebrønner er riktig montert i filtertanken, bør det ikke være noe mellomrom mellom dem og manifoldrøret. Sjekk for å se om alle laterals er helt skrudd inn i manifolden røret. Hvis skruene er løsnet et gap kan opprettes mellom enden av en sideveis og hvor den kobles til manifolden.

Sett på Sand


Når eventuelle nødvendige reparasjoner er gjort, må du erstatte sand i filtertanken. Sjekk for glatte, slitte sandkornene, mudballing (forkalkning oppstår i sand seng) eller kanalisering i sanden seng. Det kan være på tide å bruke ny sand for å erstatte den gamle. Fyll filtertanken omtrent halvveis full med vann for å gi pute for laterals før du skifter sand for å hindre brekkasje. Etter remontering filtertanken, start filter på tilbakespylings innstillingen for å bli kvitt overflødig sand støv og la sand å bosette seg i rundt laterals.